Nacsa Lőrinc: Kik adtak pénzt a dollárbaloldalnak, és mit kértek cserébe?

A kormánypártok választ várnak arra, kik azok a titokzatos külföldi intézmények, amelyek pénzt adtak a magyar belpolitika befolyásolására és mit kértek ezért cserébe a dollárbaloldaltól.

Nacsa Lőrinc, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakciószóvivője pénteken az MTI-hez eljuttatott videonyilatkozatában úgy fogalmazott: szemmel láthatóan tarthatatlan volt a baloldal mikroadományozós hazugsága. Rámutatott: Korányi Dávid, aki Karácsony Gergely tanácsadója és az Action for Democracy alapítvány magyarországi helytartója, beismerte, hogy úgynevezett intézményi támogatók is voltak azok között, akik finanszírozták a dollárbaloldal kampányát. A KDNP frakciószóvivője szerint a dollárbaloldal elismerte mindazt, amit kezdetektől mondtak: nem magyar mikroadományok finanszírozták a dollárbaloldal kampányát, hanem titokzatos külföldi támogatók voltak azok, akik a dollárt odagurították a baloldalnak.

Nacsa Lőrinc kiemelte: természetesen Korányi továbbra is védi ezeket az árnyékban rejtőzködő támogatókat, hiszen a nevüket sem árulta el. Akkor már csak két kérdés maradt, amit a dollárbaloldalnak meg kell válaszolnia – mondta a kormánypárti politikus.

Kik azok a külföldi intézmények, amelyek pénzt adtak a magyar belpolitika befolyásolására, és mit kértek cserébe ezek a titokzatos intézmények?

– tette fel a kérdést. Itt az ideje, hogy a dollárbaloldal vállalja a felelősséget, és megválaszolja ezeket a kérdéseket – jelentette ki Nacsa Lőrinc.

(MTI)

A címlapképen Nacsa Lõrinc, a KDNP országgyûlési képviselõje az amerikai félidõs választások eredményét értékelõ konferencián az Alapjogokért Központ Budakeszi úti épületében 2022. november 9-én. Forrás: MTI/Lakatos Péter

Iratkozzon fel hírlevelünkre