Az ünnepeken is spórol az ellenzék

A BKK korábbi információi alapján az adventi időszakban idén nem indul a szokásos fényvillamos Budapesten. A vállalat bevallása szerint ennek oka, hogy a megnőtt energiaárak mellett a jármű költsége többszörösébe kerülne.

Az ünnepen spórolnak Karácsony Gergelyék

A 40 ezer darab led égővel díszített villamos helyett egy belső dekorációval rendelkező járatot indítanak, sok fővárosi azonban csalódott, amiért éppen az ünnepen spórolnak Karácsony Gergelyék.

Nem Budapest az egyetlen, ahol az adventi hangulaton garasoskodik az önkormányzat, ugyanis Miskolcon ebben az évben is indul a fényvillamos, ellenben a város fényein és a hagyományos adventi vásáron ott is spórol az ellenzéki városvezetés.

Miskolc főterén és főutcáján nem gyulladtak fel a szokásos fények

Molnár Péter, a Fidesz-KDNP önkormányzati képviselője lapunk megkeresésére elmondta, hogy ugyan a fényvillamos járni fog Miskolcon egészen vízkeresztig, de ezzel szemben a főtéren és a főutcán nem gyulladtak fel a szokásos ünnepi fények.

A képviselő elmondása szerint a legutóbbi közgyűlésen ez nem volt téma, így nem tudni mire számíthatnak a lakosok.

„Nem tudjuk, lesz-e még ünnepi díszkivilágítás. Most, ma még nincs” – tette hozzá Molnár Péter.

Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu

A címlapképen a fényfüzérekkel feldíszített Ganz UV típusú adventi fényvillamos látható a Parlament előtti Kossuth Lajos téren 2018. november 29-én. Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Iratkozzon fel hírlevelünkre