Nagy meglepetés Katarban: Marokkó legyőzte Belgiumot

Marokkó meglepetésre legyőzte Belgiumot vasárnap a katari labdarúgó-világbajnokságon az F csoport második fordulójában.

Rosszul lett a marokkói kapus a himnusz közben

A találkozó elejétől fogva a második győzelmükre hajtó belgák diktálták a tempót, a vb-t döntetlennel kezdő marokkóiak – akiknél az elsőszámú kapus, Jásszina Bono a himnusz közben rosszul lett, és nem vállalta a játékot – erejéből csak egy-egy veszélytelen ellentámadásra futotta. Komoly helyzetet eleinte az európai gárda sem tudott kidolgozni, és csak a 19. percben találta el először a kaput, majd fokozatosan magukra találtak a marokkóiak, és egyre többet birtokolták a labdát. A félidő slusszpoénja Zijecs gólja lehetett volna, de azt videózás után – les miatt – érvénytelenítette a játékvezető.

1994 óta először kapott ki vb-csoportkörben Belgium válogatottja

Térfélcsere után mindkét kapu előtt adódtak lehetőségek, a kezdővé előlépett Munir Mohamedi több nagy védést is bemutatott. Marokkó némi meglepetésre, részben Thibaut Courtois hibájából vezetéshez jutott, így Roberto Martínez kapitány még a combsérüléséből lábadozó Romelu Lukakut is becserélte. Belgium mindent egy lapra feltéve rohamozott, de a támadásokból hiányzott az átütőerő, a hajrában pedig Abuhlal bebiztosította a marokkói diadalt, így a favoritok közé sorolt európai együttes 1994 óta először kapott ki vb-csoportkörben.

Belgium-Marokkó 0-2 (0-0)
Doha, al-Tumama Stadion, 43 738 néző, v.: Cesar Arturo Ramos (mexikói)
gólszerzők: Szabiri (73.), Abuhlal (92.)
sárga lap: Onana (29.), illetve Szabiri (95.)

Címlapkép: A belga Thomas Meunier (b) és a marokkói Nuszair Mazraui a katari labdarúgó-világbajnokság F csoport második fordulójában játszott Belgium-Marokkó mérkőzésen a dohai at-Tumama Stadionban 2022. november 27-én. Fotó: MTI/AP/Christophe Ena

Iratkozzon fel hírlevelünkre