Nacsa Lőrinc: Gyurcsány Ferenc ne vegye a szájára az egyházakat!

Arra kérjük Gyurcsány Ferencet, hogy ne vegye a szájára az egyházakat – kommentálta Nacsa Lőrinc, a KDNP frakcióvezető-helyettese az MTI-nek csütörtökön Gyurcsány Ferenc Facebook-bejegyzését, amelyben a DK elnöke többek között azt a kérdést vetette fel, lehet-e kritizálni az egyházakat.

Nacsa Lőrinc azt mondta: Gyurcsány Ferenc rendszeresen minden fórumot megragad, hogy támadja az egyházakat, és “a legsötétebb korokat idéző módon felszólít, vádaskodik, fenyegetőzik, Marosán György és Rákosi is csettintene a jó tanítvány hallatán”.

Az országot tönkretevő volt miniszterelnök ráadásul kormányon ki se fizette az egyházi iskoláknak jogosan, szerződés szerint járó forrásokat, és azóta is támadják az egyházak társadalmi tevékenységét és a nekik adott állami támogatást – tette hozzá a kormánypárti politikus.

Nacsa Lőrinc felhívta a figyelmet arra, hogy az állami támogatásból az egyházak diákokat oktatnak, időseket látnak el és közösségeket szerveznek.

A Gyurcsány-kormány egyházügyi titkárságvezetője könyörgött az egyházi iskolák tanárainak demonstrációján

“Ne legyen kétségünk, ha jönne az árnyékkormány, akkor újra lenne Állami Egyházügyi Hivatal. Arra kérjük Gyurcsány Ferencet, hogy ne vegye a szájára az egyházakat” – fogalmazott a kereszténydemokrata képviselő.

Címlapképen: Nacsa Lőrinc, a KDNP országgyűlési képviselője az amerikai félidős választások eredményét értékelő konferencián az Alapjogokért Központ Budakeszi úti épületében 2022. november 9-én. Fotó: MTI/Lakatos Péter

(MTI)

Iratkozzon fel hírlevelünkre