Halálos áldozatai is vannak a jávai földrengésnek

Legalább 14 halálos áldozata és 17 sérültje van az indonéziai Jáva szigetén hétfőn történt 5,6 erősségű földrengésnek – közölte az indonéz országos katasztrófaelhárítási hivatal.

A földmozgás epicentruma 10 kilométeres mélységben, Cianjur térségében, Jáva nyugati részén volt. Egy helyi illetékes a MetroTV hírműsorában arról beszélt, hogy egy helyi kórházban akár a húszat is elérheti a halálos áldozatok száma.

A földrengésben több tucatnyi ház is megrongálódott, köztük egy iszlám bentlakásos iskola, egy kórház és más középületek. De erejét még a fővárosban, Jakartában is érezni lehetett, ahol több helyen az utcára küldték az embereket, hogy biztonságban legyenek.

A 270 millió lakosú szigetországban gyakoriak a földmozgások, de Jakartában csak ritkán érezni a hatásukat. Februárban egy 6,2 erősségű földrengés Nyugat-Szumátra tartományban legalább 25 ember halálát okozta és több mint 460-an megsérültek.

(MTI)

A címlapképen sebesültek egy kórház parkolójában a Jáva szigetén fekvő Cianjurban 2022. november 21-én, miután 5.6-os erősségű földrengés rázta meg a várost és környékét. Forrás: MTI/AP/Firman Taqur

Iratkozzon fel hírlevelünkre