Ferenc pápa köszönetet mondott a békéért rendezett futballmérkőzés résztvevőinek

Futballistákkal találkozott Ferenc pápa a római olimpiai stadionban rendezett mérkőzés előtt. A Szentatya ezüstműves barátja, Adrian Pallarols, aki a 2022-es békemérkőzés trófeáját tervezte, az idei esemény jelentőségéről beszélt.

A békéért felajánlott futballmérkőzést november 14-én rendezték meg a Scholas Occurrentes Pápai Alapítvány szervezésében, Ferenc pápa támogatásával és áldásával. A mérkőzés előtt a pápa a vatikáni VI. Pál termemben köszöntötte a játékosokat, a szervezőket és családjaikat. A „Mi a békéért játszunk” mottójú mérkőzésen a futballvilág számos fontos szereplője vett részt. A kezdeményezést először 2014. szeptember 1-jén, majd 2016. október 12-én rendezték meg. Idén a 2020 novemberében elhunyt Diego Maradona előtt tisztelegtek, aki az első két békemérkőzésen játszott a Scholas csapat élén. A Szentatya köszönetet mondott a sportolóknak, hogy elhintik a béke magvait a háborúk dúlta világban.

A béke az általuk megtett lépésekhez hasonló gesztusok – a közelség, a barátság, a mindig kinyújtott kéz gyümölcse, nem a dobásra kész kővel a kézben hozzáállásé. Ezek a béke magvai. Talán kicsik, de képesek megváltoztatni a világot. Köszönöm, amit tesztek, a mai mérkőzést, mert azt mondjátok: békét akarunk egy olyan világban, amely mindig a háborúkat és pusztítást keresi

– mondta Ferenc pápa.  Adrian Pallarols, Ferenc pápa közeli barátja készítette a trófeát a mérkőzésre. E nagy jelentőségű mérkőzésen világhírű focisták ingyen játszanak a békéért – emelte ki Adrian Pallarols az interjúban. Örömét fejezte ki, hogy a pápa támogatja ezt a találkozót. A vatikáni VI. Pál teremben tartott audiencián a Szentatya bemutatta azt a kis szobrot, amelyet egy ezüst olajfából készítettem. Az ezüst olajfa szimbólum, ami azt mutatja, hogy egy növény elültetése és gondozása megalapoz egy élettervet – nyilatkozta a művész. Elmondta: a szobor hátulján egy kis tábla található, amelyet Ferenc pápa és a résztvevők is aláírtak, Diego Armando Maradonára emlékezve.

Ez lesz az első mérkőzés nélküle. Ő volt az egyik legnagyobb támogatója a kezdeményezésnek. Mindenki aláírta (…), hogy lerója tiszteletét előtte

– emelte ki. A találkozón a következő játékosok vettek részt:

Ronaldinho, Buffon, Caniggia, Ciro Ferrara, Diego Maradona Jr., Hristo Stoickov, Nicolas Burdisso, Martin Demichelis, Daniel Osvaldo, Eric Abidal, Henrikh Mjitaryán, Diego Perroti, Ciro Immobile, Vincent Candela, Antonio Di. Natale, Zaccardo, Vincenzo Iaquinta, Ivan Rakitic, Legrottaglie, Roman Weidenfeller, Zé Maria, Ricardo López Felipe, Simone Perrota, Fabio Cannavaro, Paulo Futre, Bruno Alves, Roberto Tucu Pereyra, Pablo Zavaleta, Mirsolav Klose, (Rtauso Arveladze), Hugo Almeida, Robert Pires, Gökan Inler, Fabio Galante, Antonio Benarribo, Alejad Chori, Dominguez, Sebastien Frey, Zambrotta (edző).

A beszámolót teljes egészében a Vatican News olvashatják. 

Forrás: Vatican News

A címlapkép forrása: Vatican News

Iratkozzon fel hírlevelünkre