Rétvári Bence: A Jobbikról sok minden eszünkbe jut, de nem a következetesség

Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára keddi felszólalásában mondta el, hogy a kormány politikájának középpontjában a szuverenitás védelme áll, mert abban hisznek, hogy Magyarország akkor lehet sikeres, ha saját érdekében hozza meg a döntéseit.

A politikus véleménye szerint az ország nemzetközi és uniós konfliktusai is javarészt ebből fakadnak, hiszen más országok akarják itthon érvényesíteni saját akaratukat. Rétvári Bence kiemelte, hogy a kormány kiáll a nemzet érdekeiért és ezért a magyar baloldal folyamatosan támadja.

Az államtitkár kiemelte, hogy

a baloldal több milliárdnak megfelelő dollárt kapott azért, hogy a külföldi politikát képviseljék Magyarországon.

Véleménye szerint ezt az igazolja, hogy a saját miniszterelnök-jelöltjük konkrétan el is mondta, hogy külföldről kapják a pénzt.

A gazdaságpolitikát tekintve tájékoztatott, hogy az Eurostat legfrissebb kimutatása szerint Európában hazánk, Horvátország és Lettország áll a lista pozitív végén az átlagos gázár fogyasztások tekintetében, a másik végén pedig Svédország, Dánia és Hollandia.

Ennek tükrében Rétvári Bence szerint nem nevezhetjük hibásnak azt a gazdaságpolitikát, amely így tudott segíteni az embereknek.

Dr. Lukács László György Jobbikos képviselő kérdésére reagálva Rétvári Bence elmondta, hogy egy átlagos háziorvosi praxis bevétele a Fidesz-KDNP kormányzásának kezdetén 867.000 Ft volt, most 2.900.000 Ft.

Az államtitkár felhívta a jobbikos képviselő figyelmét arra, hogy korábban Lukács László György személyesen jelentős mennyiségű orvost segített külföldi munkához, így nem nevezhető hitelesnek és következetesnek, amit képviselnek.

„Ön itt felállt a parlamentben és elmondta, hogy mennyire fontos a magyar egészségügy színvonalának javítása – ezzel mindenki egyetért – csak éppen magyarázza már meg nekem, hogy ön mennyiben javította a magyarországi ellátás színvonalát azzal, hogy azzal foglalkozott, hogy orvosokat vigyen külföldre dolgozni.”

Forrás: Parlament.hu

A címlapképen Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára napirend előtti felszólalásra válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2022. november 9-én. Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Iratkozzon fel hírlevelünkre