„Jó a múltra építve a jelent szépen megélni”

A temesvári püspökség munkatársai Nagyváradra látogattak, Pál József Csaba főpásztor vezetésével. A résztvevők a program keretében betekintést nyertek az egyházmegye évezredes kulturális hagyatékába, munkamegbeszélést folytattak az egyes adminisztrációs és pasztorális irodák munkatársaival, majd szentmisén vettek részt a püspöki palota kápolnájában.

Jó látni, hogy hogyan dolgozik a jó Isten az itteni püspökség munkatársai életében, és ugyanígy a miénkben is. Egymástól sokat tanulhatunk – fogalmazott Pál József Csaba temesvári püspök a nagyváradi egyházmegye honlapján közzétett videoösszefoglalóban. 

Alkalmunk volt a püspöki palotában Böcskei László püspök úr vezetésével és a munkatársai segítségével kicsit a múltba is tekinteni. Azoknak a hitén is épülni, akik előttünk éltek, akik akár művészeti vagy építészeti, festészeti tevekénységük által egy-egy üzenetet hagytak számunkra. Jó a múltra építve a jelent szépen megélni, egy olyan légkörben, ahol úgy gondolom, hogy Jézus Krisztus jól érzi magát. Mert nekünk ez a fontos, hogy építsük a mai Egyházat; a mai Egyház lényege pedig az, hogy olyan közösségek szülessenek, ahol Krisztus jól érzi magát

– osztotta meg tapasztalatait, gondolatait a temesvári főpásztor. A temesvári püspökség munkatársainak látogatása után, november 10-én, Schönberger Jenő megyéspüspök vezetésével a szatmári püspöki hivatal munkatársait látja vendégül a nagyváradi püspökség.

A nagyváradi egyházmegye videóösszefoglalóját IDE kattintva lehet megtekinteni. 

(Forrás: Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye /Facebook)

A címlapkép forrása: Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye/Facebook

Iratkozzon fel hírlevelünkre