Matthew Perry megbánta, hogy gyerekkorában hírnévért imádkozott

A Jóbarátok Chandler Bingjeként ismert Matthew Perry első imaélményéről beszélt az ABC Newsnak adott interjúban. Azt mondta, már megbánta, hogy annak idején azt ígérte Istennek, bármi történhet vele, csak legyen híres.

„Életem első imája volt, és utólag visszagondolva nagy butaság volt. Egy nagyon fiatal ember imája” – emlékszik vissza Perry a videóban.

A színész először 2004-ben beszélt nyíltan alkohol-, és drogproblémáiról. Idén kiadta Friends, Lovers and The Big Terrible Thing című életrajzi könyvét, amelynek kapcsán az ABC News készített vele interjút. A műsorban a színész életének az ismertség felé vezető úton történt legfontosabb pillanatairól beszélgettek. Matthew Perry felidézte azt, amikor 14 évesen először ivott alkoholt és azt az euforikus érzést, amelyet az ital keltett benne.

Könyvében így ír az élményről „Csak feküdtem a fűben, és a mennyországban éreztem magam. Arra gondoltam: mindig így kell az embernek éreznie magát”.

Azt is elmondta, hogy tizenéves korában letérdelt, behunyta a szemét, és így imádkozott Istenhez: „Uram, tégy velem, amit akarsz, csak kérlek, tegyél híressé”.

Nem sokkal ezután Kanadából Los Angelesbe költözött az édesapjához.

18 éves korában már minden nap ivott és közben végig azt gondolta: a hírnév megszerzésével megszabadulhat alkoholproblémáitól. Az ismertség azonban csak rontott a helyzeten.

Bár megfogadta, hogy a Jóbarátok forgatása alatt nem iszik, többször is részegen érkezett meg a munkahelyére.

A sorozat másik sztárja, Jennifer Aniston többször is szembesítette függőségével, mivel szerinte mindenki érezte rajta az alkoholszagot. Egy sportbaleset következtében újabb függőséggel kellett szembenéznie. Kezdetben orvosi javaslatra szedett fájdalomcsillapítókat, de csakhamar ezek is függőséget okoztak nála. 

Könyvének utolsó fejezetében Perry arról ír, hogy nemrég feltűnt az életében a „remény fénysugara”, és abban bízik, végre sikerül kilábalnia függőségeiből.

„Nem jó érzés erről beszélni – mondja az interjúban – nem is szeretek. De tudom, hogy segíteni fog másoknak, hogy ők is beszéljenek róla. Tudom, hogy a könyvem segíteni fog”.

A címlapkép forrása: Facebook/Friends Addiction

Iratkozzon fel hírlevelünkre