Hornung Ágnes: A gyermekként szerzett élmények akár felnőttkori hivatássá is válhatnak

A gyermekként szerzett élmények akár felnőttkori hivatássá is válhatnak – mondta Hornung Ágnes, a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára a Magyar Természettudományi Múzeum által szervezett családi napon.

Az államtitkár örömét fejezte ki, hogy nagy számban gyűltek össze a családok a rendezvényen, de nem nevezte hálás feladatnak azt, hogy beszéddel kellett készülnie, mert úgy érezte, a sok jelen lévő gyermek és szülő leginkább a múzeum szépségeit és élményeit élveznék ehelyett – jelentkezett az eseményről a Magyar Nemzet. A gyerekekről szólva kijelentette: Számos csillogó szempár várja, hogy ezeket az élményeket átélhessék.

Lehet, hogy az, aki ma köveket gyűjt, egy idő múlva ezt hivatásként fogja űzni, és híres geológus lesz. Vagy azok, akik a dínóstandnál a dinoszaurusz-csontvázakat szemlélik, talán híres paleontológusként végeznek majd ásatásokat”

– mondta Hornung Ágnes, majd sok élményt kívánt a legkisebbeknek, valamint azt, hogy érdeklődésüket tartsák fenn a jövőben is. 

A Természettudományi Múzeum egy olyan hely, ahol nemcsak a gyerekek, hanem a felnőttek is jól tudják magukat érezni

– hangsúlyozta. Hornung Ágnes szerint ez biztosan a felnőtteknek is élményt kínál, de emellett a múzeum egy olyan infrastrukturális körülményt is biztosít, hogy mindezt biztonságban tehetik meg a kicsik és a nagyok egyaránt. Az államtitkár megköszönte a főigazgatótól és a múzeum dolgozóitól, hogy minden nap áldozatos munkát végeznek azért, hogy mindenki minőségi időt tölthessen ott, és nagyobb tudással térhessen haza, mint amivel jött. Ezenkívül gratulált ahhoz, hogy 2022-ben ismét elnyerték a családbarát múzeum címet.

A beszámolót teljes terjedelmében a Magyar Nemzet oldalán olvashatják. 

Forrás: Magyar Nemzet

A címlapképen Hornung Ágnes családokért felelős államtitkár; Forrás: Vasarnap.hu/Szennyes Krisztián

Iratkozzon fel hírlevelünkre