Azbej Tristan: A kereszténység megőrzése állami feladat

Átadták az Örmény Katolikus Lelkészség új épületrészét.

A kereszténység megőrzése az alkotmányban rögzített állami feladat – erről beszélt Azbej Tristan, a Külgazdasági és Külügyminisztérium üldözött keresztényeket segítő programokért felelős államtitkára az Örmény Katolikus Lelkészség új épületrészének átadásakor Budapesten.

Azbej Tristan elmondta: a kereszténység az ezeréves magyar államiságot megtartó erő. Megőrzését szolgálja a magyar kormány az üldözött keresztényeket világszerte segítő Hungary Helps programja például a közel-keleti üldözött keresztények megsegítésével, vagy éppen az Örmény Katolikus Lelkészség új épületrészének kialakításához nyújtott 90 millió forintos támogatással. Hozzátette:

ennek üzenete, hogy fontos keresztényi szolidaritásban közösen ápolni az identitást, nem szabad hagyni, hogy elvesszen a kereszténység.

Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek a rendezvényen arra emlékeztetett: Magyarországon régóta honos az örmény katolikus közösség, saját rítusuk szerint saját helyükön gyakorolhatják hitüket.

Erdő Péter és XXI. Rafael Péter örmény katolikus pátriárka közösen szentelte fel az Örmény Katolikus Lelkészség megújult tetőterét.

(MTI)

A címlapképen Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek, XXI. Rafael Péter örmény katolikus pátriárka és Azbej Tristan, a Külgazdasági és Külügyminisztérium üldözött keresztényeket segítő programokért felelős államtitkára átvágja a nemzeti színű szalagot az Örmény Katolikus Lelkészség megújult tetőterének avatásán Budapesten 2022. november 2-án. Forrás: MTI/Soós Lajos

Iratkozzon fel hírlevelünkre