Bejelentette a részleges mozgósítás lezárását az orosz védelmi minisztérium

Megszűnt a részleges katonai mozgósítással kapcsolatos minden tevékenység, beleértve a behívók előkészítését és kézbesítését – közölte hétfőn az orosz védelmi minisztérium.

Szergej Sojgu védelmi miniszter utasítására az orosz vezérkar elrendelte, hogy a összes katonai körzet csapatparancsnoka és az Északi Flotta parancsnoka november 1-jéig tegyen jelentést a részleges mozgósítási intézkedések befejezéséről. A tárca szerint a katonai biztosi hivatalok mostantól csak az önkéntesek és szerződéses szolgálatra jelentkezők felvételével fognak foglalkozni.

Sojgu pénteken tett jelentést Vlagyimir Putyin elnöknek a szeptember 21-én megkezdett részleges mozgósítás befejezéséről. A miniszter szerint 300 ezer embert hívtak be és a részleges mozgósítás keretében nem maradt további feladat.

(MTI)

A képen Szergej Lavrov orosz külügyminiszter (k), Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter (b), Alekszandr Vasziljevics Bortnyikov, az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat vezetője (j) részt vesz a Kollektív Biztonsági Szerződés Szervezetének (ODKB) találkozóján Dushanbéban 2021. szeptember 15-én. Forrás: MTI/EPA/orosz külügyminisztérium sajtószolgálata

Iratkozzon fel hírlevelünkre