Alakul a konzervatív együttműködés

Meloni ugyanis már az első pillanatban szövetséget ajánlott Orbán Viktor magyar miniszterelnöknek, ami nem meglepő annak fényében, hogy már ellenzéki vezetőként is többször találkozott a magyar kormányfővel. Üdvözölte Meloni beiktatását ugyanakkor Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök is, ami az elmúlt hónapok tükrében egy kifejezetten pozitív fordulat. Varsó ugyanis az orosz-ukrán háború kitörése után – kemény oroszellenes politikája miatt – elfordulni látszott a korábban építgetett európai konzervatív szövetségtől.

Most azonban visszarendeződés és a korábban megkezdett építkezés folytatása jöhet az európai konzervatív politikában.

A szövetségkeresésnek a geopolitikai helyzet kiéleződése, majd az orosz-ukrán háború kitörése vetett véget, ebben ugyanis nem egyeztek a felek álláspontjai. Pedig jó úton haladtak: Portugáliától Spanyolországon, Franciaországon, Olaszországon, a Benelux államokon át Közép-Európáig nyúlt már az az egyre szorosabb szövetségi háló, amelyet a konzervatív, nemzeti politizálást folytató erők képviselői ki tudtak alakítani. És bár a háború kitörése visszavetette az építkezést; most, hogy Európa egyre keményebb idők elé néz, újra megerősödhetnek a szövetségkeresést hangsúlyozó gondolatok.

Főleg, hogy valódi megoldást az emberek mindennapi gondjait érintő kérdésekre csakis a nemzeti, konzervatív pártok képesek adni.

A magyar kormányzás jól mutatja, hogy ezek az erők képesek az állampolgárok érdekeit a geopolitikai és a ki tudja milyen üzleti körök érdekei elé helyezni. Hiszen miközben egyesek hatalmasat kaszálnak az európai szankciókon, addig egyre többen nyomorognak Európában, megjelent a szankciós infláció és egyre komolyabb tüntetések vannak a kontinensen. Brüsszel, az európai elit és a globalista érdekeket kiszolgáló kormányok tagjai ugyanakkor a fülük botját sem mozdítják. 

A valódi megoldást kínáló konzervatív erők közben Európa-szerte erősödnek. Éppen ezért van óriási jelentősége, hogy össze tudnak-e fogni.

Brüsszelt és a mostani válságban is felgyorsuló központosítási törekvéseit ugyanis csak úgy lehet hatékonyan és hosszú távon megfékezni, ha az Uniós döntéshozatal minél több szintjén van egységes és egyre nagyobb hangja a konzervatív erőknek. Az ide vezető úton lehet egy nagyon fontos lépés Giorgia Meloni hatalomra kerülése, hiszen ezzel az egyik legjelentősebb Uniós szereplő, Olaszország „áll át” kormányzati szinten is a konzervatív oldalra. Ráadásul látva azt, hogy Brüsszel továbbra is az elhibázott szankciós politikát erőlteti, ne legyenek kétségeink, hogy további országok csatlakoznak majd a sorba. A lehetőség tehát történelmi, a tét pedig óriási: Európa jövője van ugyanis a konzervatív vezetők kezében.


Hirdetés
'Fel a tetejéhez' gomb