„Elég volt az elhibázott brüsszeli szankciókból!”

A Magyarország energiabiztonsága szempontjából kiemelkedő fontosságú témákat tárgyaló kétnapos brüsszeli EU-csúcs előtt Orbán Viktor miniszterelnök vezetésével szerdán egész nap a Karmelita kolostorban ülésezik Magyarország kormánya teljes körben, valamint az uniós ügyekben illetékes miniszterek részvételével külön is – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Elmondta: az előterjesztések megtárgyalása során világossá vált: Brüsszel legújabb javaslata a gázársapkáról Magyarország számára a jelenlegi formájában gázembargót jelent. A magyar gazdaság és a magyar családok számára viszont az elhibázott brüsszeli szankciók már így is szinte elviselhetetlen terhet jelentenek, ebből elég volt – ismertette a kormányzati álláspontot Havasi Bertalan, hozzátéve: Orbán Viktor ennek megfelelően a háborús szankciós politika átgondolását, ésszerű alapokra helyezését fogja szorgalmazni az EU-s állam- és kormányfők csütörtök-pénteki csúcstalálkozóján.

(MTI)

A címlapképen  Orbán Viktor miniszterelnök (b4). Az asztalnál balról jobbra: Varga Mihály pénzügyminiszter, Pintér Sándor belügyminiszter, Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója, Bordás Gábor, a Miniszterelnöki Kormányiroda közigazgatási államtitkára, Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter, Nagy István agrárminiszter, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter, Vitályos Eszter, a Kulturális és Innovációs Minisztérium parlamenti államtitkára, Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter, Rogán Antal Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter, Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára, Varga Judit igazságügyi miniszter, Palkovics László technológiai és ipari miniszter, Lázár János építési és beruházási miniszter (háttal). Forrás:MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Iratkozzon fel hírlevelünkre