Két hónap alatt több, mint 120 emberrel végzett az Iszlám Állam

Az Iszlám Állam terrorszervezet hétfőn bejelentette, hogy augusztus óta 122 emberrel végzett Szíriában.

A dzsihadisták azt közölték hétfőn an-Nabaa című internetes kiadványukban, hogy összesen 59 akciót hajtottak végre augusztus 1-je és október 5-e között a belháború sújtotta országban. Halálos áldozataik közül 103 az Egyesült Államok által is támogatott, az ország északi és északkeleti részét ellenőrző kurd és arab milíciák soraiból került ki, Szíria keleti és középső részein pedig 19 kormánykatonával, valamint orosz- és Irán-barát zsoldossal végeztek.

Csütörtökön 18 katona vesztette életét Damaszkusz közelében egy robbantásos merényletben, a támadással a szíriai kormány és a szövetségesének számító Oroszország már akkor az Iszlám Államot vádolta.

Oleg Jegorov orosz vezérőrnagy hétfőn arról számolt be, hogy a szíriai és orosz erők mintegy húsz iszlamista fegyveressel végeztek a dél-szíriai Deraa tartományban, és sikerült végezniük a csütörtöki merénylet szervezőjével is.

(MTI)

Az al-Furkán hírportálon 2019. április 29-én közreadott videofelvételről készített képen Abu Bakr al-Bagdadi, az Iszlám Állam dzsihadista terrorszervezet vezetője üzenetet intéz támogatóihoz 2019 áprilisában. A már többször halottnak vélt al-Bagdadi 2014 júniusa óta most először tett közzé videoüzenetet.
Forrás: MTI/EPA

Iratkozzon fel hírlevelünkre