Újabb három kereszténnyel végzett a Nyugat-Afrikai Iszlám Állam nevű terrorszervezet

keresztény

Iszlám fegyveresek három keresztényt öltek meg október 4-én kedden a nigériai Chibok megyében. A keresztények egy Njilang nevű kisvárosban laktak, és a falu ellen indított fegyveres támadás során vesztették életüket.

A fegyveresek hajnalban támadták meg a falut: több épületet felgyújtottak, és több tucat embert megsebesítettek. A támadás egyik túlélője, egy helyi lakos később elmondta, a támadók a Nyugat-Afrikai Iszlám Állam terrorszervezet tagjai voltak. Arról is beszámolt az International Christian Concern helyi forrásának, hogy a terroristák hajnali fél háromkor érkeztek a faluba, és nagy teljesítményű fegyverekkel voltak felszerelkezve. Körbevették a falut, és lelőttek egy keresztényt, aki menekülni próbált.

„Hat házat felgyújtottak és öt boltot kifosztottak, majd azokat is porig égették. Az épületek mind keresztény emberek tulajdonában voltak” – számolt be a szemtanú.

Chibok megye lakossága többnyire keresztény, és az elmúlt években számtalan terrortámadás célpontja volt. Nigéria észak-keleti részén a Boko Haram és a Nyugat-Afrikai Iszlám Állam több ezer keresztény haláláért felelős. Mindennapossá vált, hogy fiatal keresztény nőket és lányokat rabolnak el, hogy aztán házasságra kényszerítsék őket. Több millióan menekülni kényszerültek otthonaikból. Egy januári jelentés szerint 2012 óta 72 keresztényt öltek meg a térségben a Boko Haram és a Nyugat-Afrikai Iszlám Állam fegyveresei.

A nigériai kormány tagadja, hogy a támadások mögött vallási érdekek húzódnának meg. Ugyanakkor újra és újra egyértelműen látszik, hogy a terrorszervezetek a keresztény többségű településeket célozzák meg, és megpróbálják rájuk kényszeríteni a Saría törvényt.  

Címlapkép forrása: Pixabay

Iratkozzon fel hírlevelünkre