Pubertásblokkolót ajánlott a gyerekeknek a német kormányzati honlap

A német családügyi minisztérium olyan gyerekeket szólított meg az interneten, akik születési nemük ellenére úgy érzik: egyáltalán nem vagyok lány, vagy egyáltalán nem vagyok fiú.

Franziska Giffey korábbi német szocdem családügyi miniszter olyan felvezetővel mutatta be a transzgender témát az érintett családoknak egy brosúrában, hogy vannak kislányok, akik vadócok, fociznak, fára másznak és horzsolásokat szednek össze – és ennek kapcsán feltette a kérdést: „Lehet, hogy az ön gyermeke transzgender?” – számolt be a Die Welt nevű német napilap alapján a Mandiner.  A családügyi minisztérium úgynevezett “szivárványportálján” egy felvilágosító cikket is közöltek, ahol kifejtették:

ha még nagyon fiatal vagy, ha még nem kamaszodsz, akkor beveheted a pubertásblokkolót, ami különleges gyógyszer, és gondoskodik arról, hogy ne kezdj kamaszodni.

Ez azt jelenti: a tested nem fejlődik tovább. Sem nőnek. Sem férfinak. Így több időd van az átgondolásra. És akkor nyugodtan átgondolhatod: melyik test passzol hozzád – írják a cikkben. A Die Welt beszámolója szerint azóta módosítottak a szövegen, és beleírták,  hogy kizárólag orvosok dönthetnek a pubertásblokkoló szükségességéről.

Forrás: Mandiner

A címlapkép illusztráció. Forrás: Pixabay

 

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre