Magyarország mellett szólalt fel az Európai Parlamentben Jadwiga Wiśniewska lengyel képviselőnő

Magyarország mellett szólalt fel az Európai Parlamentben Jadwiga Wiśniewska lengyel képviselőnő is – számolt be Facebook-oldalán Orbán Balázs. 

A Magyarországról szóló vita során a képviselőnő kijelentette: szégyentelen, hogy miközben az Európai Unióban tombol az infláció és nagyon magasak az energiaárak, Brüsszelben folyamatosan Magyarországgal vannak elfoglalva.

Most azt látjuk, hogy önöknek mindenféle elvárásuk és ígéretük van, amelyek teljesítését várják a Bizottságtól Magyarország, illetve Lengyelország esetében

– hangsúlyozta Jadwiga Wiśniewska, majd emlékeztetett, Johannes Hahn költségvetési biztos urat azzal fenyegetik, hogy elbocsájtják, mert nem váltotta be hozzá fűzött reményeiket. 

Kiéheztetnék Magyarországot és Lengyelországot!

– emelte ki a lenygel képviselőnő. Kitérve az olasz választásokra felemlegette Ursula von der Leyen kijelentését, miszerint megnehezítenék Olaszország az Európai Unióban való működését. Hozzátette, az Európai Parlament legfontosabb vitája az uniós szolidaritás elveinek megsértéséről kellene szólnia. Jadwiga Wiśniewska a  gázpiac jelenlegi helyzetéért  Németországot okolja, amiért az Európai Unió energiapolitikáját a Gazpromtól tette függővé. 

Iratkozzon fel hírlevelünkre