November 10-15-e között érkezik az inflációs nyugdíjkiegészítés

A kormányfő vidóbejegyzésében úgy fogalmazott: egész Európában nehéz idők járnak, de ilyenkor sem szabad szem elől tévesztenünk a legfontosabb, nagy nemzeti céljainkat, az egyik ilyen a nyugdíjasok megbecsülése Magyarországon.

Emlékeztetett: sikerült az elmúlt évek gazdasági teljesítményeinek köszönhetően visszaadniuk azt a 13. havi nyugdíjat, amelyet a baloldali kormányok vettek el az idősektől. „Ezt komoly eredménynek és becsületbeli ügynek tekintem, tehát úgy, ahogy az idén, úgy jövőre is meg fogja kapni minden nyugdíjas a 13. havi nyugdíjat” – fogalmazott.

Itt azonban nem állunk meg – mondta, és hozzátette, hogy a brüsszeli szankciók miatt tovább nőtt az infláció egész Európában, így Magyarországon is.

„Ezért az idén már másodszor, ismét inflációs nyugdíjkiegészítést fizetünk, amelyet idén november 10. és 15-e között kapnak kézhez a nyugdíjasok.

És még itt sem állunk meg, a gazdasági növekedés mértékét látva úgy látom, lehetőségünk lesz nyugdíjprémiumot fizetni idén is a magyar nyugdíjasoknak, amit a terveink szerint a novemberi nyugdíjjal kapnak majd kézhez” mondta.

„Nehéz idők, válság ide vagy oda, a nyugdíjasainknak Magyarország megadja azt, ami megilleti őket”

– fogalmazott a miniszterelnök az idősek világnapján.

(MTI)

A címlapkép forrása: Facebook/Orbán Viktor

Iratkozzon fel hírlevelünkre