A Ficsak üdvözli a fiatal anyák szja-mentességének tervét

terhesség

A Fiatal Családosok Klubja (Ficsak) szerint nagy áttörést jelenthet a demográfiai küzdelemben a 25 és 30 éves koruk között szülő nők személyijövedelemadó-mentességének bevezetése.

A civil szervezet MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében a kormánynak arra a tervére reagált, amelyről Orbán Viktor miniszterelnök beszélt hétfőn a parlamentben. A tervezett intézkedés szerint ha egy 25. életévét betöltött nő – akinek kora miatt már nem jár a fiatalok szja-mentessége – vállalja, hogy szül egy gyermeket 25 és 30 éves kora között, akkor 30 éves koráig továbbra is adómentességet kap.

A Ficsak üdvözölte, hogy a kormány az újabb tervezett családpolitikai intézkedésével hamarosan kiemelkedő támogatásban részesítheti a családokat. Azt írták: az intézkedés 2023 januárjától várható bevezetése nagy áttörést jelenthet a demográfiai küzdelemben, hiszen többek között azért is születik kevés gyerek ma Magyarországon, mert a nők túl későn kezdenek családot alapítani, gyermeket vállalni. A Ficsak reményét fejezte ki, hogy egyre több fiatal nő élhet majd az új családtámogatási lehetőséggel. Ez az intézkedés sok fiatal nőnek segíthet majd a döntésben – tették hozzá.

(MTI)

A címlapkép forrása: Pixabay

Iratkozzon fel hírlevelünkre