Magabiztosan nyert a Fidesz-KDNP jelöltje a miskolci időközi választáson

Barta Gábor annak elenére is nyerni tudott, hogy hét közben az egész DK frakció - Gyurcsány Ferencet is beleértve - személyesen kampányolt a városban.

„Nem csak választókerületi riválisomat, de a teljes DK frakciót sikerült legyőznünk! – mondta győzelmi beszédében Barta Gábor, a Fidesz-KDNP képviselője, közölte a Fidesz miskolci szervezete. – Hiába kampányoltak az utcán, a lépcsőházakban és a miskolci kocsmákban a DK frakció tagjai, a Miskolc 3. számú választókerület polgárai a mostani győzelemmel egyértelmű üzenetet küldtek: nincs szükségük árnyékkormányra,  nincs szükségük Gyurcsányra!”

Barta beszédében arra utalt, hogy az időközi választás előtti héten a Demokratikus Koalíció kihelyezett frakció ülést tartott Miskolcon. Az ülés után fórumokat tartottak Miskolc 3. számú választókerületében, hogy az egyesült ellenzék jelöltje, Sebe-Gazdig Judit mellett kampányoljanak, ami végül eredménytelennek bizonyult.

A szeptember 25-i, vasárnapi időközi választáson a Fidesz-KDNP jelöltje, Barta Gábor a szavazatok 56 százalékát megszerezve, magabiztosan győzte le ellenfeleit. Sebe-Gazdig a szavazatok 42 százalékát kapta meg, a Munkáspárt jelöltje, Fülöp József Istvánné pedig kevesebb, mint 1 százalékos támogatást kapott.

A győztes beszédében megköszönte a kampányban dolgozó aktivisták, szimpatizánsok munkáját, majd átadta a szót Csöbör Katalin fideszes országgyűlési képviselőnek, aki a teljes – ahogy Barta fogalmazott – háttérországot biztosította a kampányában.

„Tanulságos időközi választás volt. Az április 3-i országgyűlési választások után most mondhatni házhoz jött a pofonért Gyurcsány Ferenc és a DK frakciója. Egy baloldalinak elkönyvelt, ellenzéki vezetésű városban úgy tudtunk győzni, hogy a DK teljes frakciója, élükön Gyurcsány Ferenccel napokig személyesen kampányolt a választókerületben. A választási eredmény azonban megmutatta, hogy Gyurcsány már csak árnyéka önmagának” – mondta.

A címlapkép forrása: Facebook/ Barta Gábor

Iratkozzon fel hírlevelünkre