Keresztény zenei fúzió a KATTÁRS-on

Szeptember 23-án a szegedi Dugonics téren felállított szípadon három, helyi kötődésű dicsőítő zenekar lépett fel egy, az alkalomra létrejött fúziós csapat részeként. A KATTÁRS (Katolikus Társadalmi Napok) küldetését és üzenetét is erősítette a különleges megszólalás. A különböző közösségek összefogása jó példája annak, hogy a mindennapjainkban is érdemes gyakorolni, hogy képesek vagyunk értékelni és elismerni egymás pozitív tulajdonságait.

Pozitívumból pedig nem kevés adódott a Jelenlét, a Szabad-on és az Eleven Tűz formációk közös szolgálata során. Az első és talán a legszembetűnőbb például a színig megtelt tér a színpad előtt. Feltételezhetően a zenekarok a saját közösségüket is kivonzották erre az alkalomra, ahol teljes egységben dicsérhették Istent a Szeged városának különböző szegleteiből érkezettek. Kicsi gyerekek, kamasz fiatalok, ifjú házasok és idősebbek átélhették a teljes egységet Jézusban, bárhonnan is érkeztek.

Ez a harmónia, mondhatnánk túlzás nélkül, szeretet, minden bizonnyal felfedezhető volt az Istent erről az arcáról nem ismerő járókelők számára is. Sokan álltak meg a „csak úgy véletlenül arra sétálók”, hogy egy picit beleszippantasanak ebbe a különleges, ma már leginkább hiánycikknek számító atmoszférába.

Mindezt alátámasztotta a kristálytiszta hangzás, a szépen összerakott vokálok és az ügyes, abszolút mainak számító hangszerelés, amelyen egy pillanatig sem lehetett utolérni a tipikusan gyülekezeti éneklés béklyóit.

Ezek után minden szegedi bizakodhat abban, hogy efféle egészséges és profi zenei és közösségi fúziók a jövőben is létrejöhetnek majd. Az idei KATTÁRS hazai pályás fellépői megmutatták a követendő példát mindazok számára, akik a keresztény könnyűzenei stílusában dicsőítik Istent. Köszönjük a szép élményt!

A címlapkép forrása: Facebook/Dicsőítő Sziget

Iratkozzon fel hírlevelünkre