A máltaiak a legszegényebb falvak felzárkóztatására írnak ki pályázatot

Az ország 300 legszegényebb településének felzárkóztatására ír ki pályázatot a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Alapítvány. A Felzárkózó települések programban érintett falvakban induló segítő programok megvalósítására civil szervezetek, alapítványok, közalapítványok, egyházak jelentkezését várják – tájékoztatta a szeretetszolgálat az MTI-t.

A KSH adatai alapján kijelölt 300 legszegényebb településen mintegy 300 ezer ember él az átlagosnál lényegesen rosszabb körülmények között, az átlagosnál kétszer magasabb születésszám miatt pedig az érintett falvakban egyre nő a gyerekek és a fiatalok száma – közölték.

A magyar kormány 2019-ben indította el a Felzárkózó települések programot, amelynek végrehajtása eddig 118 településen kezdődött el, húsz karitatív és civil szervezet közreműködésével – tették hozzá.

„A programban megjelenő uniós finanszírozás miatt a lebonyolításban is az uniós szabályozás érvényesül, ezért pályázatot írnak ki a megvalósító szervezeteknek” – olvasható a közleményben.

A szeretetszolgálat jelezte azt is, hogy a felhívás anyagait a Felzárkózó települések program hivatalos oldalán, a fete.hu felületen társadalmi egyeztetésre bocsátják, az észrevételeket szeptember 28-án éjfélig várják.

(MTI)

A címlapképen Kozma Imre atya, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapító elnöke, a Betegápoló Irgalmasrend magyarországi vezetője beszél a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a Betegápoló Irgalmasrend és a Vajda-Papír sajtótájékoztatóján a Szeretetszolgálat „Befogadás Háza” Családok Átmeneti Otthona intézményének a kertjében 2021. november 16-án. Forrás: MTI/Mónus Márton