Navracsics Tibor: Menetrend szerint halad a magyar vállalások teljesítése

Navracsics Tibor Facebook-oldalán számolt be a Johannes Hahn-nal való találkozójukról. Az Európai Unió költségvetési biztosa vasárnap jelentette be a bizottság magyar jogállamisági eljárásának ügyében hozott döntést. 

Súlyos  pénzügyi szankciós javaslatot fogalmazott meg az Európai Bizottság a tagállamokat tömörítő Tanács felé a magyar jogállamisági eljárásban. A Tanács november 19-ig határoz arról, hogy elfogadja-e a Bizottság javaslatát. A vasárnapi bejelentés előtt Navracsics Tibor úgy nyilatkozott, hogy ha az a változat lesz a hivatalos, ami a sajtóban megjelent, akkor ez azt jelenti, hogy folytatjuk tovább a tárgyalásokat és megkezdődik a vállalások végrehajtása. „Ez egy elég jó esélyt ad nekünk arra, hogy tudjuk tartani az eredeti menetrendet és év végéig alá tudjuk írni a megállapodást az Európai Bizottsággal, ami biztosítja az uniós források lehívását” – fogalmazott bejegyzésében a területfejlesztési miniszter.

Navracsics Tibor szerdán Brüsszelbe utazott, hogy a költségvetési biztossal tárgyaljon. Facebook-posztjában azt írta: „Menetrend szerint halad a magyar vállalások teljesítése”.

 

(Forrás: Facebook/Navracsics Tibor)

A címlapképen Navracsics Tibor és Johannes Hahn látható. Forrás: Facebook/Navracsics Tibor

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre