Idén már rövidebb távval is várja a Börzsöny Ring a kerékpározás szerelmeseit – VIDEÓ

Idén ismét megrendezik a Börzsöny Ring 90 kilométeres kerékpáros teljesítménytúrát, mely most már rövidebb távval kiegészülve is várja a kerékpározás szerelmeseit. Az eseményt beharangozó sajtótájékoztatón Rétvári Bence, a térség országgyűlési képviselője elmondta, hogy a kerékpáros túra hatására sokan térnek vissza év közben is a Börzsöny körüli ringre.

A Belügyminisztérium parlamenti államtitkára hozzátette, hogy idén a szervezők külön várják a családokat is, akik a Családi Ipolykört teljesíthetik. A 30 kilométeres útvonal Magyarország és Szlovákia Ipoly partján halad, forgalomtól elzárt területen. A kerékpárosok majd Nemzeti Park és Natura2000-es területeket is érintenek, így különleges látnivalókat kínál a résztvevőknek ez a táv is. Rétvári Bence kérdésünkre elmondta, hogy bárki bármilyen programra vágyik, egyre szélesebb a választék a Dunakanyarban. A sportversenyek mellett művészeti és könnyűzenei fesztiválok várják az érdeklődőket, a Börzsönyben turista szállások újulhattak meg kormányzati támogatásokból, emellett elindult a dunakanyari hajókörjárat, így akár a vízről is megcsodálhatja bárki a Pilist vagy éppen a Börzsönyt.

Révész Máriusz az aktív Magyarországért felelős államtitkár elmondta, hogy a tavalyi Börzsöny Ring sikerén fellelkesülve hirdette meg az Aktív Magyarországért Felelős Államtitkárság a hegységkerülő túrákat. A korábbi négy Ring Sorozat távot (Mátra, Mecsek, Vértes, Zemplén) már több százan teljesítették. A Börzsöny Ring után az 5 állomás érmei össze illeszthetők lesznek, amelyek egy nagy tárgyi emléket alkotnak.

Kiss László az Ipoly Erdő Zrt. vezérigazgatója a Börzsöny és a kerékpáros útvonal természeti értékeire hívta fel a figyelmet.

A Szobról induló Börzsöny Ring, és a hozzá kapcsolódó Családi Ipolykör kerékpáros túrák szeptember 24-én kerülnek megrendezésre. Mindkét távra ingyenes a nevezés. A hosszú táv alatt 730 méter szintemelkedést kell leküzdeni a 90 km alatt. A rövid táv útvonala a varázslatos Ipoly völgyében kalandoz közel 30 km hosszúságban.

A tájékoztató alkalmával kiemelték a szervezők, hogy a kerékpáros túrákhoz köthetően a MÁV növelt kerékpárszállító kapacitást biztosít a rendezvény idejére. Budapest-Nyugatiból 8:07-kor induló, 9:05-kor Szobra érkező Z70 vonatot (2352) nagy befogadóképességű kerékpárszállító kocsikkal közlekedik majd, a kerékpárral érkezők számára ezt a vonatot ajánlják.

Az eseményre regisztrálni a borzsonyring.hu weboldalon lehetséges.

Iratkozzon fel hírlevelünkre