Három helyen tartanak időközi önkormányzati választást

Három helyen tartanak ma (vasárnap) időközi önkormányzati választást: Hantoson önkormányzati képviselőket, a főváros XI. és XIV. kerületében egyéni választókerületi képviselőket választanak.

A Fejér megyei Hantoson három önkormányzati képviselőt választanak, mert a képviselők száma a működéshez szükséges létszám alá csökkent. A választáson tíz jelölt indul, a névjegyzékben 755-en szerepelnek.

A főváros XI. kerületében az 5. és a 14. egyéni választókerületben képviselőt választanak, mivel mindkét választókerületben lemondott a képviselő. Az 5. egyéni választókerületben öt jelölt indul, a névjegyzékben 5756-an szerepelnek, a 14. egyéni választókerületben pedig két jelölt indul, rájuk 7217 választópolgár szavazhat.

A főváros XIV. kerületében, a 9. egyéni választókerületben ugyancsak a képviselő lemondása miatt tartanak időközi választást. Ott négy jelölt indul, a névjegyzékben 6442-en szerepelnek.

Szavazni reggel hattól este hét óráig lehet.

(MTI)

A képen átjelentkező szavazók a Gazdagrét-Csíkihegyek Általános Iskolában kialakított 115. számú szavazókörben az országgyűlési választáson és gyermekvédelmi népszavazáson 2022. április 3-án. Forrás: MTI/Kovács Tamás

Iratkozzon fel hírlevelünkre