Ferenc pápa részvétnyilvánító üzenetében II. Erzsébet királynő hitét és kötelességtudatát méltatta

Ferenc pápa a brit királyi családnak címzett részvétnyilvánító üzenetében a csütörtökön elhunyt II. Erzsébet királynő hitét és kötelességtudatát méltatta.

“Mélyen elszomorított, hogy őfelsége II. Erzsébet halálának híréről értesültem, szívélyes részvétem őfelségének (III. Károly királynak), a királyi család tagjainak, valamint az Egyesült Királyság és a nemzetközösség lakóinak” – áll a katolikus egyházfő táviratában.

“Készséggel csatlakozom a gyászolókhoz, kik imádkoznak a királynő örök nyugalmáért és tisztelettel adóznak a nemzete és a nemzetközösség nagylelkű szolgálatába állított élete, sziklaszilárd hitvallása Jézus Krisztusban és ígéretei megvalósulásába vetett biztos reménysége előtt” – olvasható az üzenetben.

II. Erzsébet királynőként az anglikán egyház feje volt. Először még hercegnőként látogatott el a Vatikánba 1951-ben. Királynőként már XXIII. János pápa fogadta 1961-ben.

II. Erzsébet királynő 1952. február 6-án lépett az Egyesült Királyság trónjára, utódja az eddigi trónörökös, Károly Fülöp Artúr György, aki III. Károly néven fog uralkodni.

(MTI/dpa/Reuters/AP)

Iratkozzon fel hírlevelünkre