Hornung Ágnes: Amennyire a családok erősek, annyira erős a nemzet

A kormány hisz abban, hogy a család a nemzet alapja, legfőbb erőforrása, ennek szellemében dolgozik – jelentette ki a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára szombaton az Országházban.

Hornung Ágnes a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségének (KCSSZ) hagyományos családi napján szólalt fel, amelyet a Miniszterelnökség támogatásával rendeztek meg. A Kárpát-medencei családi nap a 2022 – A cselekvő nemzet éve kezdeményezés eseménye.

Hornung Ágnes, a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára beszédet mond a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége (KCSSZ) családi napján az Országházban 2022. szeptember 3-án. A 2022 a Cselekvő Nemzet Éve kezdeményezés rendezvényét a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárság támogatásával tartják meg. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Az államtitkár azt mondta, a nemzet jövője a családokban rejlik. Amennyire a családok erősek, annyira erős a nemzet – tette hozzá. Úgy fogalmazott, a magyar jövő a gyerekek kezében van.

Hornung Ágnes: A család nem csak egy kuckó – VIDEÓ

Megköszönte a KCSSZ-nek, hogy pótolhatatlan, áldozatos munkát végez a családok érdekében. Azt mondta, hogy a családi napon jó gyakorlatokat tudnak cserélni, meg tudnak osztani egymással tapasztalatokat, a gyerekek pedig élményekkel gazdagodhatnak. Hornung Ágnes örömét fejezte ki, amiért a Kárpát-medencei családok két év kényszerszünet után újra találkozhatnak egymással.

Márton Zsuzsanna, a KCSSZ elnöke óriási megtiszteltetésnek mondta, hogy már kilencedik alkalommal gyűlnek össze az Országházban. Felidézte, legutóbb 2020-ban tartották meg a találkozójukat, az elmúlt években a koronavírus-járvány miatt erre nem volt lehetőség.

Arra hívta fel a figyelmet, hogy a magyar állam a határon kívüli magyarokért is felelősséget vállal. Szerencséseknek mondta őket, hogy hozzájuthattak egyebek mellett a családtámogatásokhoz és a vállalkozásfejlesztési támogatásokhoz, továbbá részt vehettek a nemzeti összetartozást segítő kirándulásokon.

Márton Zsuzsanna megköszönte a kormánynak a béke melletti kiállását. A KCSSZ elnöke úgy vélekedett, hogy az emberi, keresztényi, nemzeti értékek minden nehézségen átsegíthetnek.

A családi nap megnyitója után konferencia kezdődött A cselekvő nemzetet formáló önkéntesség címmel, amelyen elsőként Petneházy Attila korábbi fideszes országgyűlési képviselő szólalt fel.

(MTI)

Iratkozzon fel hírlevelünkre