Pert nyert a férfi, akit azért rúgtak ki, mert keresztet viselt a munkahelyén

keresztes

Pert nyert egykori munkáltatója ellen az a gyári dolgozó, akit azért rúgtak ki, mert nem volt hajlandó levenni keresztes nyakláncát munka közben.

 A Fox News információi szerint a 2 Sisters Food Group nevű kereskedelemmel foglalkozó brit cég azért bocsátotta el egyik alkalmazottját, mert nem volt hajlandó levenni a munkához a nyakában lógó ezüst keresztet.

Az alkalmazott, Jevgenijs Kovalkovs az Orosz Ortodox Egyház tagja. 2019 novemberében vették fel a céghez, ahol nem sokkal később minőségi ellenőrré léptették elő. A konfliktus akkor kezdődött, amikor főnöke arra kérte, vegye le munka közben a nyakláncot, amit korábban mindig viselt.

A férfi erre nem volt hajlandó. Arra hivatkozott, hogy a keresztet édesanyjától kapta, és keresztfia keresztelőjén szentelték meg, ezért különösen fontos számára.

A cég biztonsági előírása szerint a „gyártó térben” tilos ékszert viselni. Ez alól kivételt képez az egyszerű karikagyűrű, illetve a vallási ékszerek, amennyiben egy biztonsági vizsgálat során azok megfelelőnek bizonyulnak. A bírósági tárgyaláson kiderült, hogy a férfi nyakláncát nem vetették alá semmiféle vizsgálatnak.

Kovalkovs-t engedetlenség miatt felfüggesztették és mivel próbaidőn volt, azonnal elbocsátották.

A férfi beperelte a munkáltatóját. A bíróság úgy ítélte meg, hogy az alkalmazott nem volt hibás, mivel a cég a férfi felvételekor nem vetette alá biztonsági vizsgálatnak a nyakláncot. A bíróság Kovalkovsnak kártérítésként több, mint 10 millió forintnyi angol fontot ítélt.

A címlapkép forrása a Pixabay.

Iratkozzon fel hírlevelünkre