Keresztény hite miatt rúgtak ki egy brit politikust

keresztény politikus

Hitének megfelelően fogalmazta meg álláspontját a házasságról a brit keresztény kispárt vezetője, kirúgták a munkahelyéről – írja a Mandiner.
 
Menesztették állásából Maureen Martint, az Egyesült Királyság egyik keresztény pártjának (Christian People’s Alliance) prominensét, amiért választási kampányában hitéből és erkölcsi meggyőződéséből fakadóan fogalmazott a házasság intézményével kapcsolatban.

Martin korábban ringbe szállt London egyik városrészének polgármesteri címéért, „6 pontos terv” című választási programjában pedig – melyet szórólapokon keresztül mutatott be – úgy fogalmazott, meggyőződése szerint a házasság egy férfi és egy nő között köttetik. 

„A természetes házasság egy férfi és egy nő között jön létre; ez a sikeres társadalom alapvető építőköve és a gyermeknevelés legbiztonságosabb környezete”

– írta Martin, de programjában e témakörön kívül más társadalmi kérdésekben is kifejtette álláspontját.

A kispárt 56 éves vezetőjét ezt követően „gyűlöletbeszéd” miatt jelentették fel munkahelyén, a közösségi médiában pedig intenzív lejáratókampány indult ellene. A Lewisham-i polgármesteri székért versengő Martint végül felfüggesztette, belső eljárás alá vonta, majd elbocsátotta állásából az Egyesült Királyság egyik legnagyobb szociális lakásszövetkezete, a London & Quadrant Housing Trust (L&Q), ahol a politikával társadalmi munkaként foglalkozó Martin korábban 13 éven át dolgozott. 

A teljes cikk itt olvasható.

A kép forrása: Pixabay

Iratkozzon fel hírlevelünkre