Erdő Péter szolidaritását fejezte ki a letartóztatott nicaraguai püspökkel és a nicaraguai katolikus egyházzal

Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek levélben fejezte ki szolidaritását a múlt pénteken letartóztatott Rolando Álvarez nicaraguai püspökkel és a nicaraguai katolikus egyházzal.

Az MTI-hez kedden eljuttatott, a nicaraguai püspöki konferencia elnökének címzett levélben Erdő Péter azt írta: mély megrendüléssel értesült arról, hogy Nicaraguában “komoly támadás és üldözés éri” az egyházat.

A bíboros a “gondjaira bízott katolikus közösség nevében” biztosította Carlos Enrique Herrera Gutiérrez-t, a konferencia elnökét “teljes szolidaritásáról”, jelezve, hogy “imádkozunk mindannyiukért és országuk békéjéért”.

Hozzátette: a magyar közösséget saját tapasztalatai még érzékenyebbé teszik mindazok szenvedése iránt, akiket hitük miatt üldöznek vagy elnyomnak.

Rolando Álvarez kormánykritikus püspököt augusztus 4. óta több pappal együtt házi őrizetben tartották. Az általa vezetett matagalpai egyházmegye múlt pénteken a közösségi médiában számolt be arról, hogy a rendőrök hajnalban berontottak a püspök otthonába, ahonnan “erőszakos csoportok szervezése és a lakosság elleni gyűlöletkeltés” vádjával vitték el.

Ferenc pápa vasárnap az Úrangyala elimádkozása után aggodalmát fejezte ki a nicaraguai helyzet miatt.

(MTI)

Fotó: Szennyes Krisztián/vasarnap.hu

Iratkozzon fel hírlevelünkre