Pajor Ábrahám: Az igazi dicsérő élet valójában otthon kezdődik

Pajor Ábrahám

Az Ez az a nap! magazin interjút készített az Ararat Worship Collective dalszerzőjével. Pajor Ábrahám őszintén vall arról, hogy került személyes kapcsolatba Istennel. A beszélgetésben a dicsőítés lényegére is világosan rámutat a gitáros énekes. Az Ararat egy évek óta működő baráti közösségből alakult, amelynek egy bő évvel ezelőtt elegendő volt csak egy nevet adni. Születtek az énekek, amelyeket a Szentlélektől inspiráltaknak tartottak. Ezekkel kezdetben az interneten szerették volna a figyelem középpontjába állítani Jézus Krisztus személyét. A Hit Gyülekezet fiatal zenészekből és dalszerzőkből álló csapata ma az egyik legnépszerűbb zenekarnak számít a fiatalok körében.

„Budapesten élő keresztény fiatalok vagyunk, akik tűzben égnek Jézus Krisztusért. Hisszük, hogy Isten megszólításának egyik legmagasabb rendű formája az őszinte, tiszta szívből jövő dicséret” – vallja az Ararat Worship Collective. A csapat kifejezett szándéka, hogy a koncertjeiken, dicsőítő alkalmaikon a résztvevők ne pusztán egy érzelmi-zenei flasht kapjanak a dicsőítő koncert után, hanem Isten érinthesse meg az ő szívüket, maradandó változásokat létrehozva bennük.

Pajor Tamás: A mű esztétikai értékénél az Úr fontosabb

Pajor Tamás énekes fia az Ez az a nap!-nak adott interjúban kifejti, hogy ő miben látja a dicsőítés lényegét.

„A dicsőítés elsősorban nem zene, hanem életmód, világnézet, szerelem.

Sokan azt gondolják, hogy a dicséret akkor kezdődik amikor a zenészek felmennek a színpadra és akkor fejeződik be, amikor lejönnek onnan. Tulajdonképpen pont fordítva van. Az igazi dicsérő élet valójában otthon kezdődik, a magánéletben, a munkahelyen, a buszon, a metrón, a Sparban. A hétköznapi életben kell hogy letegyük az életünket Jézusért, őszintén szeressük, tiszteljük Őt és hogy hálát adjunk Neki. Dicséret szolgálóként ideális esetben a színpadon valójában csak folytatjuk azt, amit amúgy is teszünk, megélünk” – fogalmazott Pajor Ábrahám.

Az Ararat dalszerzője a magazinnak azt is elárulta, hogy a dalaik túlnyomó részét ő írta. „A dalok nagy része otthoni imákból és egyéni élethelyzetekből született, tulajdonképpen modern zsoltárokról beszélünk. Különbség van dal és dal között abban a tekintetben, hogy mennyire inspirált az alkotófolyamat. Több dal esetében a dallam és a szöveg egyaránt 20-30 perc alatt, revelációszerűen, szinte egy darabban »érkezett«, mintha diktálták volna. Más dalok esetében pedig magvak, üzenetek, fél sorok, dallam töredékek kerülnek az ember szívébe amiket utána hetekig, hónapokig, sőt akár (esetemben gyakran) 5-10 évig is »kihord« az ember” – avatott be minket a dalírás rejtelmeibe a dicsőítésvezető, aki azt is elárulta, hogy jelenleg a Fájdalmak férfia című dala áll a szívéhez legközelebb.

„Amikor leforgattuk a dal videóját akkor a dal közepénél többen olyannyira az Úr jelenlétébe kerültünk, hogy térdre estünk, és én percekig csak annyit tudtam mondani, hogy »Istenem, én nem tudom elmondani ezt az üzenetet, nem vagyok rá méltó, ez túl szent, túl forró«.”

Ott értettem meg, hogy az evangélium az nem a kereszténység egyik legfontosabb üzenete, hanem az egyetlen” – vallotta meg Pajor Ábrahám.

Ararat Worship Collective

Az Ararat Worship Collective egyértelműen megtapasztalható népszerűségéről szólva az előadó egyértelművé tette: „Amikor összejövünk, dalokat készítünk, worship-nightra próbálunk akkor nem azért szoktunk imádkozni, hogy még többen megismerjék az Araratot. Ez őszintén nem érdekel. Azért szoktunk könyörögni, hogy az 50-es covidos férfi, aki hallgat minket a kórházban, meggyógyuljon. A gyermeke megtéréséért 10 éve imádkozó hívő anyuka újra hitet merítsen. A kereszténységet eddig megmosolygó, ateista ÁJK-s srác találkozzon a kereszt erejével úgy, ahogy ez velünk is megtörtént. A rosszabbik énjével küzdő keresztény tinédzser újra felálljon, és ha kell tízezredszer is újrakezdje. Ez hajt bennünket, csak ennek és csak így van értelme” – mutatott rá az interjúban a dicsőítésvezető.

Forrás: Ez az a nap! Magazin

 

 

Ararat Worship Collective: Isten jelenlétébe lépünk a dalainkkal és az életmódunkkal

Az Ararat „Áldott” című éneke dicsőítő dal a javából

Fotó: Ararat Worship Collective/Facebook

Iratkozzon fel hírlevelünkre