Pásztor István: A migránsinváziót Szerbia déli határán kell megállítani

A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke szombaton Palicson, a vajdasági magyarság Szent István-napi központi rendezvényén kijelentette: A migránsinváziót Szerbia déli határán kell megállítani.

Nem válhatunk a nyugati utópiák foglyaivá, a migránsok pedig nem válhatnak ugyanezen utópiák áldozataivá – hangsúlyozta Pásztor István.

A migránsok hónapokon át, egyre frusztráltabban és dühösebben próbálkoznak Európa bevételével, „annak az Európának a bevételével, amely egyébként, állítása szerint, örömmel várja őket”. A kettős beszéd helyett a megoldások irányába kell elindulni, de ehhez kétségtelenül meg kell szüntetni a jelenlegi áldatlan állapotokat – mondta.

Pásztor István közölte: a magyaroknak vigyázniuk kell szülőföldjükre; együtt kell erőt kifejteniük, hogy ellenállhassanak a 21. század imperialista törekvéseinek, amelyeket globalista törvényszerűségként próbálnak lenyomni a torkukon.

„Mivel kisebbség vagyunk, meg kell dolgoznunk azért, hogy magyarok maradhassunk” – mondta a politikus, megállapítva: a helyi magyarság jó állapotban van, köszönhetően mások mellett a két állam kormányának.

Ez elég is volna ahhoz, hogy megküzdjünk az előttünk álló, ránk zuhanó gazdasági recesszióval, a kialakított energiaválságból következő problémákkal. Azonban ha Magyarország és Szerbia nem tud közösen fellépni a migránsáradattal, mindez kevés lesz – közölte Pásztor István.

„Hét éve tűrjük ezt a helyzetet, ami a magyarországi kerítés megépítése után hetekre lecsillapodott, de alapvetően rosszabbra fordult”

– tette hozzá. „Nem kételkedünk abban, hogy a nyugat-európai döntéshozók helyesen döntöttek, amikor bevándorló területté nyilvánították országaikat, azonban ezt ne a mi bőrünk árán kívánják megvalósítani!” – mondta a politikus.

„Ki kell mondani, hogy ennek a kérdésnek a megoldása nem azoknak a kezében van, akik hisznek a bevándorló társadalmakban” – jelentette ki a legnagyobb délvidéki magyar párt elnöke.

Pásztor István közölte: Szent István legfőbb törekvése a béke és a jó viszony megteremtése volt, ebben látta a Kárpát-medence fejlődését és virágzását.

„Ennek a gondolkodásnak a része volt az erős ország, amelyet hittel és akarattal vértezett fel. A hit jelentette szabadság adja meg az erőt, ami nélkül nem építhető és nem tartható meg egyetlen közösség sem. Mi ma, 2022-ben is azt tudjuk ünnepelni, hogy van hitünk. Van bennünk szeretet a szülőföldünk iránt. Együttműködési szándék vezérel a többség irányában. A nemzethez tartozás kiteljesedése az elmúlt tizenkét év nemzeti kormányzásának köszönve aranykorát éli. Vigyázzuk meg mindezeket!” – mondta a politikus.

(MTI)

A címlapképen Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) elnöke látható a 31. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban tartott pódiumbeszélgetésen az erdélyi Tusnádfürdőn 2022. július 22-én. Forrás: MTI/Veres Nándor

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre