Gyöngyösi Márton reagált Jakab távozására

Azzal az üzenettel érkeztem EP-képviselőként a Jobbik élére, hogy hidat képezzek a párton belüli szekértáborok között, de Jakab Péternél nem jártam sikerrel – mondta Gyöngyösi Márton az ATV Start műsorában miután a Jobbik volt elnöke kilépett a pártból.

Gyöngyösi Márton a műsorban kiemelte:  A Jakab Péter kilépését kiváltó levelével nem az egykori pártelnök személyét akarta minősíteni, hanem azt a stílust, amit felvett. Mint mondta,

volt egy stílusbeli ellentét közte és Jakab Péter között, akinek a retorikája nem a Jobbik ideológiájába, inkább egy óbaloldali párt munkástagozatába illeszkedik.

Kiderült az is, hogy Gyöngyösi a választás és az előválasztás kedvezőtlen eredményei miatt logikusnak tartotta Jakab lemondását, azt viszont szégyennek titulálta, hogy ő is beállt a bukott, sértett pártelnökök közé, akik az egykor általuk vezetett pártot gyalázzák. Arról, hogy hogyan áll a Jakab élettársával, Molnár Enikővel szemben kezdeményezett etikai eljárás, illetve párttag maradhat-e, érdemi választ nem adott.

Tekintettel Jakab Péter és az ő tanácsadója szoros kapcsolatára azonban, arra nem lát túl sok esélyt, hogy Molnár Enikő a Jobbikban folytassa.

A volt elnök  pártalapítási szándékairól szóló híreket azonban egyre inkább hitelt érdemlőnek tartja.

Kilép a Jobbikból és a párt frakciójából Jakab Péter

Forrás: ATV

A címlapképen  Gyöngyösi Márton, a Jobbik EP-listavezetője sajtótájékoztatót tart az Országgyűlés Irodaházában az európai parlamenti (EP-) választás napján, 2019. május 26-án. Forrás: MTI/Kovács Tamás 

Iratkozzon fel hírlevelünkre