Iskolakezdés együtt! – rászoruló iskolásoknak gyűjt pénzt az Ökumenikus Segélyszervezet

A szervezet tizenegyedik alkalommal hirdette meg az akciót, amellyel kétezer gyerek beiskolázását szeretné támogatni – közölték az MTI-vel.

Az általános áremelkedés jelentősen növeli az iskolakezdés költségeit, a tanszerek ára csak az elmúlt hónapokban mintegy 10 százalékkal emelkedett. Még nagyobb a különbség a tavalyi árakhoz képest, azóta a papírtermékek 40-50 százalékkal, a műanyagtermékek 30 százalékkal, a textiltermékek 25 százalékkal kerülnek többe – írták.

Ezek a csomagok többet jelentenek egy ajándéknál a legszegényebb gyerekeknek, mert egy jó minőségű tolltartó, füzetcsomag, tornazsák vagy ünneplő ruha esélyt kínál arra, hogy ők is büszkén és örömmel ülhessenek be az iskolapadba – olvasható a közleményben.

A 1353-as adományvonal tárcsázása hívásonként vagy SMS-enként 250 forint támogatást jelent. Az adományozás részleteiről a www.iskolakezdesegyutt.hu oldalon lehet tájékozódni.

(MTI)

A címlapképen Juhász Gyula, a Társadalomkutató Kft. projektigazgatója, Lékai-Kiss Ramóna színész, az Ökumenikus Segélyszervezet önkéntese, Wolf Kati énekesnő, a kampány arca és Gáncs Kristóf kommunikációs igazgató látható az iskolatáskából kirakott 1353-as adománygyűjtő telefonszám mellett a szervezet budapesti központjában 2022. augusztus 11-én. Forrás: MTI/Bruzák Noémi

Iratkozzon fel hírlevelünkre