Három településen tartottak időközi választást a hetvégén

Három településen tartottak tegnap időközi önkormányzati választást: Ásotthalom választói polgármestert, Mártély lakói új polgármestert és képviselő-testületet, Orosháza egyik választókerületének lakói pedig új képviselőt választottak.

A Csongrád-Csanád megyei Ásotthalom választópolgárai a település irányításában 2019 óta alpolgármesterként részt vevő Papp Renáta független jelöltet választották polgármesternek.

A valasztas.hu-n olvasható adatok szerint az érvényesen szavazó közül a függetlenként, de a Mi Hazánk támogatásával induló Papp Renátára 623-an, Bardócz Csabára (független) 367-en, Szatler Tatjánára (Megoldás Mozgalom) 60-an, Magyar Gáborra (Magyar Kétfarkú Kutya Párt) 16-an, Greller Zsuzsannára (független) 11-en voksoltak.

Szintén Csongrád-Csanád megyében, Mártélyon a képviselő-testület kimondta a feloszlását, ezért most a mintegy ezer választópolgárnak új polgármestert és hattagú képviselő-testületet kellett választania.

A valasztas.hu-n olvasható adatok szerint az érvényesen szavazók közül a függetlenként, de a Fidesz-KDNP támogatásával induló Ambrus Istvánra 407-en, a települést 2019 óta irányító, szintén független Putz Anitára pedig 199-en voksoltak.

Békés megyében, Orosházán az 5. egyéni választókerületben lemondott a képviselő a megüresedett helyért négy jelölt indult, a választói névjegyzék alapján közel 2300-an szavazhattak.

A valasztas.hu adatai szerint 184 szavazattal függetlenként, a Fidesz-KDNP támogatásával Gyapjasné Béres Enikő nyert, a Momentum-Dk közös jelöltjére, Németh Sándorra 81 voks érkezett.

Forrás: MTI, Valasztas.hu

A címlapképen szavazás a Zugligeti Általános Iskolában az országgyűlési képviselő-választáson 2018. április 8-án. Forrás: MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Iratkozzon fel hírlevelünkre