Hét rögbijátékos nem hajlandó felvenni a szivárványos mezt

ausztrál rögbi

Az ausztrál Manly Warringah Sea Eagles rögbicsapat több játékosa is bojkottálja a csütörtök esti Sydney Roosters elleni mérkőzést, miután a csapat vezetősége úgy döntött, a „meleg büszkeség” jegyében szivárványos mezben kell játszaniuk – írja az ausztrál abc.net.

A csapat vasárnap éjszaka jelentette be, hogy a csütörtöki mérkőzésre a mezen található fehér csíkot szivárvány színű mintára cserélik, szolidaritásul az LMBTQ+ közösséggel. A csíkok megtalálhatók a mez kar- és nyakrészén, valamint hat sorban a törzsön is.

A döntés komoly felháborodást keltett a játékosok körében is. Többek között azt nehezményezték, hogy a klub előzetes egyeztetés nélkül döntött így. Saját bevallásuk szerint vasárnap éjszaka értesültek ők is a változtatásról, a közösségi médián keresztül. Hét játékos kijelentette, hogy vallási és kulturális okokból nem hajlandóak felvenni a mezt.

A Mandiner úgy tudja, az Ausztrál ligarögbi‑bajnokság (NRL) vezetősége nem ad arra lehetőséget, hogy a tiltakozó játékosok egy másfajta mezben lépjenek a pályára, mivel az egész csapatnak egységesnek kell lennie. 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Manly Warringah Sea Eagles (@manlyseaeagles) által megosztott bejegyzés

Címlapkép forrása: Twitter/Manly Warringah Sea Eagles

Iratkozzon fel hírlevelünkre