Abszurd valóság: abortuszra gyűjtenek a babaváró bulin

Nem újdonság, hogy valaki úgy ünnepelteti magát, hogy pénzt gyűjt valamilyen jótékonysági szervezet számára. Ám most szintet lépett a jóemberkedés. A The Los Angeles Times beszámolója szerint Amerikában ugyanis most új szokás van kialakulóban: babaváró bulikon (angolul baby shower – a szerk.) gyűjtenek abortuszt segítő csoportoknak. Az újságcikk meglehetősen ízléstelenül a “nyár legforróbb” babaváró ajándékának nevezte a kezdeményezést.

A babavárás csodálatos pillanata lehet, amikor egy pár rokonaival, barátaival megünnepli a kis jövevény érkezését. A szokás ugyan főleg a tengerentúlon dívik, de napjainkban egyre gyakrabban szerveznek hasonló bulikat Európában és Magyarországon is. A baby shower, azaz babaváró buli az ünneplésen túl arra szolgál, hogy a fiatal pár megkapjon olyan hasznos ajándékokat, amelyekre az új gyermek érkezésekor szüksége lehet. Meglehetősen groteszk ötlet ezt a pillanatot arra használni, hogy más kisbabák életének kioltására gyűjtést szervezzenek. 

Sajnos, most mégis ez történik Amerikában, ahol felerősödtek az életellenes hangok egy nemrég hozott bírói döntés miatt, amely visszaadta az abortusz engedélyezsésének jogát az egyes államoknak. Sylvia Ghazarian, a Women’s Reproductive Rights Assistance Project (Női reproduktív jogok támogatására irányuló projekt, amely célja, hogy segítse a nőket az abortusz finanszírozásában) vezetője megerősítette, hogy csoportjuk a közelmúltban babanyilvántartásokon és közösségi médiakampányokon keresztül kapott adományokat.

Egy, az újságnak nyilatkozó leszbikus pár arról beszélt, hogy annyira felháborodtak a Roe kontra Wade eltörlése miatt, hogy meg nem született lányukat felhasználva promotálták az abortuszt az Instagramon. A harmincezer követővel rendelkező pár szerint ugyanis felháborító, hogy a gyermeküknek most több joga van, mint megszületése után (amikor is nem végezhet majd korlátlanul abortuszt születendő gyermekével szemben).

Sajnos nem ők az egyedüliek, akik így gondolkodnak, és a babavárás önfeledt pillanataiban más anyáknak gyűjtenek terhességmegszakításra. Érvelésük sajnos azért sántít, mert az abortusz megfosztja a születendő gyermeket minden jogától, így az élethez való jogtól is. Az abortuszra szánt pénzt pedig lehetne más, ténylegesen jótékony célra költeni, hiszen a terhes anyukák sokszor csupán azért fordulnak elkeseredésükben a terhességmegszakítás felé, mert egyedül érzik magukat és nem látnak kiutat helyzetükből. Sokan szorulnak anyagi és egyéb támogatásra, terhesgondozásra, bátorításra és tanácsra, aminek egy részét biztosan meg lehetne szervezni ezekből a tévútra került adományokból.

Forrás: Lifenews.com

Iratkozzon fel hírlevelünkre