Kommunista ünnepségek egykori helyszínén épült kápolna székelyföldön

A székelyföldi Csíkszereda déli kertvárosában, Zsögödfürdőn vasárnap délután megáldották azt a római katolikus kápolnát és közösségi teret, amelyet az egykori kommunista ünnepi rendezvények helyén építettek.

A bérmálással is egybekötött ünnepi szentmisén Kovács Gergely érsek prédikált, az eseményt Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára is köszöntötte.

Sebestyén Ottó plébános felidézte: a kápolna azon a helyen áll, ahol a kommunista hatalom évtizedeken át a csíksomlyói búcsú ellenrendezvényét, a Tavasz a Hargitán című ünnepet szervezte a búcsú napján.

„A Jóistennek különös humora van. Azon a helyen, ahol a kommunista diktatúra ünnepeltette önmagát, most a Jóisten nagyságát, szeretetét és soha véget nem érő hatalmát ünnepeljük” – fogalmazott a plébános.

(MTI)

A címlapképen Kovács Gergely gyulafehérvári érsek (középen) megszenteli a Szent Anna-kápolnát a Csíkszeredához tartozó Csíkzsögödön 2022. július 24-én. Jobbról Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára (j2) és Csibi Krisztina, a Magyarság Háza igazgatója. Forrás: MTI/Veres Nándor

Iratkozzon fel hírlevelünkre