Újabb két papot raboltak el Nigériában – csak egyikük élte túl

Nigéria meggyilkolt pap

Múlt héten két katolikus papot raboltak el Nigériában. A helyi egyházmegye tegnap közölte a hírt, hogy egyiküknek sikerült elmenekülnie, a másik atyát viszont brutálisan meggyilkolták.

Július 15-én este háromnegyed hatkor rabolták el John Mark Cheitnum és Denatus Cleopas atyákat a Kaduna állambeli Lere városban található Krisztus Király katolikus templom plébániájáról.

Cleopasnak sikerült megmenekülnie, Cheitnum atyát viszont brutálisan meggyilkolták, még az elrablása napján – osztotta meg a hírt a Kafanchan egyházmegye.

Emmanuel Uchechukwu Okolo atya, a Kafanchan egyházmegye kancellárja elmondta a CNA-nak: 15-én arra kérték a híveket, hogy imádkozzanak a papok biztonságos szabadulásáért. Cheitnum atya holttestét később még aznap megtalálták.

Az egyházmegye azzal kapcsolatban nem adott információt, hogy kik voltak az emberrablók, illetve kértek-e váltságdíjat a papok szabadon engedéséért cserébe.

Júliusban eddig hét katolikus pap elrablásáról tudunk biztosan Nigériában. Az elmúlt években egyre több keresztényt rabolnak el az országban. A helyi egyházi vezetők aggódnak a hívekért és a papokért, és már többször felszólították a kormányt, hogy tegyen meg mindent az emberek biztonságáért.

Kaduna állam kifejezett gócpontja a keresztényellenes támadásoknak. Az Amerikai Nemzetközi Vallásszabadságért Bizottság (U. S. Commission for International Religious Freedom) legfrissebb jelentése szerint 2021-ben hat templomot támadtak meg ezen a területen.

A címlapképen Denatus Cleopas atya és  John Mark Cheitnum. Forrás: Az ACN Twitter-oldala.

Iratkozzon fel hírlevelünkre