Hihetetlen: Fesztiválozók űzték ki Hal’ko atyát a gyóntatófülkéjéből

Fesztiválozók űzték ki Hal’ko atyát  a gyóntatófülkéjéből és LMBTQ zászlóval fedték el Krisztus keresztjét mindezt a szlovákiai Trencsénen.

Hihetetlen események zajlottak le Szlovákia legnagyobb könnyűzenei fesztiválján a Pohoda-n. A trencséni reptéren megtartott fesztiválon a Római Katolikus Egyház is képviseltette magát. Egy szerény gyóntatófülkét is elhelyeztek, hogy a vasárnapi szentmise előtt gyónásban is részesülhessenek a hívő fiatalok.

LMBTQ aktivisták foglalták el a Katolikus Egyház gyóntatófülkéjét. (Forrás: Diera do sveta hivatalos Facebook oldala)

Jozef Hal’ko a Pozsonyi Főegyházmegye segédpüspöke, a Comenius Egyetem egyháztörténeti professzora évek óta részt vesz az ifjúság körében igen népszerű könnyűzenei fesztiválon. Idén azonban a fesztiválozók olyat tettek, amelyre korábban nem volt példa.

Hal’ko atyát kiűzték a gyóntatófülkéjéből és az ott függő keresztet egy LMBTQ zászlóval takarták le.

LMBTQ aktivisták és Jozef Hal’ko. (Forrás: Diera do sveta hivatalos Facebook oldala)

Megdöbbentő, de Michal Kaščák, a Pohoda főszervezője ahelyett, hogy Hal’ko atyát védte volna meg a kialakult konfliktusban, kioktatta a segédpüspököt. Azzal állt elő, hogy a katolikus papnak megértőbbnek kell lennie a homoszexuálisokkal. Ugyanis Jozef Hal’ko korábban kritikával illette a szlovák állami televízió egyik műsorát, amelyben két nő csókolózott.

(Forrás: Ma7, Körkép.ks)

Novák Előd: Az LMBTQ propaganda egy családellenes ideológia

A címlapkép forrása a Diera do sveta hivatalos Facebook oldala

Iratkozzon fel hírlevelünkre