Gulyás Gergely: Téves döntés volt a szankciókat az energiára is kiterjeszteni

Magyarország fontosnak tartja az Európai Unió egységének megőrzését, ugyanakkor téves döntésnek tartja, hogy az Európai Unió az energiára is kiterjesztette az Oroszországgal szembeni szankciókat - hangoztatta Gulyás Gergely a 31. Bálványosi Nyári Szabadegyetemen, egy Európa jövőjéről rendezett pódiumbeszélgetésén.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter rámutatott:

az EU az újjáépítésben is segítséget ígért Ukrajnának, de ha az energiaválsággal szétveri a gazdaságot és politikai instabilitást idéz elő, nem lesz olyan állapotban, hogy bárkinek segíteni tudjon.

Schiffer András ügyvéd úgy vélekedett: Európa nem lehet játékszere a tengeren túli nagyvállalati érdekeknek, sem Moszkva birodalomépítő érdekeinek, Közép-Európa országainak össze kell fogniuk és óvakodniuk kell attól, hogy egymás ellen fordítsák őket.

(MTI)
A képen: Schiffer András ügyvéd, volt LMP-s országgyûlési képviselõ, Zakariás Zoltán, az Erdélyi Magyar Néppárt parlamenti képviselõje, Ludovic Orban volt román miniszterelnök, Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezetõ miniszter és Schaller-Baross Ernõ, a Fidesz európai parlamenti képviselõje az Európa jövõjérõl rendezett pódiumbeszélgetésen a 31. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban  – MTI/Veres Nándor

Iratkozzon fel hírlevelünkre