Pályázati felhívás – zenetanár, próbaterem és fellépés támogatására

A Kovács K. Zoltán Alapítvány keresztény könnyűzenei képzés támogatására pályázatot hirdet. A program célja, hogy a keresztény könnyűzenei képzésekhez elsősorban zene-énektanár, próbaterem, egyéni kompetencia fejlesztő programok költségeihez, valamint a koncertek próbáihoz, koncertekhez, fellépésekhez szükséges feltételekhez hozzájáruljon.

A Kovács K. Zoltán Alapítvány a Magyar Kormány támogatásából az olyan keresztény zenéhez kapcsolódó tevékenységekhez kíván segítséget nyújtani, amelyek révén az evangélium üzenetét hordozó zenei stílus minél magasabb színvonalon képes eljutni a hallgatósághoz az egyes közösségekben.

Emiatt pályázni azoknak a zenekaroknak, egyházi szervezeteknek, informális csoportoknak, nagykorú természetes személyeknek, civil szervezeteknek érdemes, akik a helyi plébánia, egyházközség, helyi vallási közösségek zenei munkájában, szolgálatában aktívan részt vesznek vagy a jövőben részt venni kívánnak. A vallási közösséghez kapcsolódó fennállást a hitoktatónak, plébánosnak, lelkésznek, helyi egyházi szervezet vezetőjének szükséges igazolnia.

A támogatás keretében olyan keresztény könnyűzenei képzések, tanfolyamok szervezésére és megvalósítására lehet pályázni, amelyek képesek erősíteni a keresztény hitet, a közösségi együvé tartozás érzését, valamint növelik a zenei ismeretek elsajátítását és fejlesztik az előadói készséget.

A támogatás igénybevehető minden olyan tevékenységre, amely a könnyűzenei képzéshez közvetlenül hozzájárul. Elsősorban zene-énektanár díja, próbaterem díja, egyéni kompetencia fejlesztő programok költségei, technikai eszközök bérleti díja, terembérlet díj igényelhető támogatás.

Ezen túlmenően pályázni lehet keresztény könnyűzenei koncert, fellépéshez szükséges feltételek biztosítására (például eszköz bérlés, terembérleti díj). A koncertre való felkészülés biztosítására (például próbaterem). Azonban nem nyújtható támogatás hangszer, vagy bármely más eszköz vásárlásra. Támogatás tehát az alábbi kiadási jogcímekre igényelhető: előadói díjak, oktatói díjak, oktatással vagy koncerttel kapcsolatos kiadások, kompetencia fejlesztő táborok részvételi díja. 

A pályázati kiírás keretében támogatott projektek támogatási és megvalósítási időszaka: 2022. augusztus 1. – 2022. október 31.

Az elnyerhető támogatás összegének felső határa 300.000 Ft. A támogatás formája: vissza nem térítendő támogatás. A pályázati felhívás meghirdetésekor a támogatásra rendelkezésre álló keretösszeg 5.000.000 Ft.

A támogatási kérelmet kizárólag elektronikus úton lehet benyújtani. Beadási határidő: 2022. július 24.

A pályázati anyag és a benyújtandó dokumentumok az alábbiakban elérhetők:

A pályázat benyújtásakor csatolni szükséges:
• kitöltött pályázati adatlap;
• egyházi ajánlás
• adatlap 1. sz. melléklete: pályázó nyilatkozata 1.a: magánszemély pályázók részére, 1.b
szervezeti formában pályázók részére
• adatlap 2. sz. melléklete: adatkezelési hozzájárulás
• szervezeti formában pályázók részére: bírósági/cégbírósági kivonat és a képviseleti
jogosultsággal rendelkező, pályázatot is aláíró személy aláírási címpéldánya

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre