A Fidesz-KDNP jelöltje nyerte az időközi önkormányzati választást Kecskeméten

időközi választás

Jánosi István, a Fidesz-KDNP jelöltje nyerte az időközi önkormányzati választást Kecskeméten, a 9. egyéni választókerületben vasárnap.

Az MTI vasárnap késő este tette közzé az időközi választások eredményeit. A nyolcból két településen a Fidesz-KDNP jelöltje, hat helyen pedig független képviselő győzedelmeskedett.

A Budapest 16. kerületének 2. egyéni választókerületében tartott időközi önkormányzati választást Horváth Ádám (Fidesz-KDNP) nyerte. Horváth a szavazatok 68 százalékát kapta meg.

Nagytarcsa lakossága Gulyás Tamás István független jelöltet választotta 44,69 százalékos részvétel mellett a település polgármesterévé. A Baranya megyei Sárokon Henke Smilja, a Somogy megyei Segesden Bencze Imre, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Serényfalván Gáthyné Szerna Ágota, a Veszprém megyei Balatonrendesen Epres Róbert független jelölteket választották meg.

Rajtuk kívül győzött még a szintén független Gulyás Tamás István Nagytarcsán, valamint Takács Zoltán a Zala megyei Garaboncon, olvashatjuk az MTI közleményeiben.

(Forrás: MTI)

 A címlapképen egy szavazó bedobja a szavazólapokat a 2022-es választáson. Forrás: MTI/Vasvári Tamás

Iratkozzon fel hírlevelünkre