A zuglóiak szerint “rossz lóra tettek” Hadházy Ákos megválasztásával – VIDEÓ

Kénytelen volt a választópolgároktól pénzt kérni Hadházy Ákos, miután a 199 országgyűlési képviselő közül egyedül ő döntött úgy, hogy noha Budapest XIV. kerületének lakosai felhatalmazták arra, hogy képviselje érdekeiket az országgyűlésben, ő inkább bojkottálta az eskütételt.

Időközben azonban meggondolta magát, hiszen így nem élhet képviselői jogaival és a fizetéséhez sem juthat hozzá. Ami az előző ciklusban több mint 50 millió forintot jelentett számára, úgy, hogy a szavazási napok 83 százalékán meg sem jelent a munkahelyén. Hadházy Ákos 2021-ben mindössze két alkalommal ment be az Országházba. Nem csoda, ha forronganak a zuglóiak.

 

A Bosnyák téren járt stábunk, kíváncsiak voltunk mi a véleményük a megválasztott képviselőjük viselkedéséről. Aki időközben tehát már meggondolta magát, és most dühös posztban ő támadja a saját döntése következményeképp kialakult helyzetet. Mint kedden fogalmazott közösségi oldalán: “A “parlament” “igazságügyi bizottsága” tegnap az utolsó pillanatban levette a napirendről az eskütételem időpontjáról szóló állásfoglalást. Persze önmagukat is szembeköpik ezzel. De így Kövér Lászlónak segítenek abban, hogy legalább szeptemberig szabotálhassa a felesketésemet.” A zuglóiak szerint érthetetlen a döntése, és többen azt is felvetették, hogy tulajdonképpen a fizetés sem jár számára.

A Fidesz-KDNP javaslata szerint pedig, amíg egy képviselő nem teszi le az esküt, addig nem kérhet tájékoztatást az állami szervek vezetőitől és minősített adatokhoz sem férhet hozzá. Ezekre egy képviselő amúgy jogosult, de a hatályos törvényszöveg nem tesz különbséget megválasztott és felesküdött országgyűlési képviselő között – ezen változtatnának most.

GRT

Iratkozzon fel hírlevelünkre