Több robbanás volt Kijev központi kerületében

A hírt Vitalij Klicsko, a város polgármestere jelentette be. Mentőcsapatok indultak a helyszínre. Részletesebb információk - később - írta a Telegram közösségi alkalmazáson. Hozzátette: lakókat mentenek ki két épületből.

Ihor Klimenko, az ukrán rendőrség vezetője az állami televízióban arról számolt be, hogy legalább öt ember megsebesült, amikor vasárnap rakéta csapódott egy épületbe a fővárosban.

A Sevcsenkivszkij történelmi negyed, Kijev egyik központi városrésze, ahol egyetemek, éttermek és művészeti galériák találhatók.    A robbanások kora reggel, helyi idő szerint fél hétkor (magyar idő szerint fél hatkor) történtek. Megszólaltak a légvédelmi szirénák a fővárosban, amelyet közel három hete nem értek orosz támadások.

Az AFP francia hírügynökség egyik munkatársa, aki ugyanabban a lakóparkban lakik, hangos zúgást hallott a robbanások előtt. A lakónegyedben, amelyet a rendőrség lezárt, sűrű füst gomolyog.

Oroszország február 24-én támadta meg Ukrajnát, de a nyugati fegyverekkel megerősített heves ellenállás miatt feladta a Kijev elleni korai előrenyomulást. Azóta Moszkva és szakadár szövetségesei a déli területekre és a Luhanszkból és a szomszédos Donyeckből álló keleti Donyec-medencére összpontosították harci tevékenységüket.

(MTI)
A kép forrása: Unsplash.com

Iratkozzon fel hírlevelünkre