Sportos fejlesztések a Károli Gáspár Református Egyetemen

A Károli Gáspár Református Egyetem együttműködési megállapodást ír alá a Sportegyesületek Országos Szövetségével, valamint a Budapesti Honvéd Sportegyesülettel, a Budapesti Vasutas Sport Club - Zugló Közhasznú Egyesülettel, a Ferencvárosi Torna Clubbal, a Magyar Testgyakorlók Köre Budapesttel, az Újpesti Torna Egylettel és a Vasas Sport Clubbal a Károli-egyetem sportéletének fejlesztése érdekében.

Prof. Dr. Trócsányi László rektori programjának hangsúlyos pontja, hogy kiemelt prioritásként kezelje a hallgatók sportolási lehetőségeinek és körülményeinek fejlesztését.

A tavasszal indult sportfejlesztési egyeztetések értelmében az egyetem rövid-, közép- és hosszú távú sportfejlesztéseket kíván megvalósítani annak érdekében, hogy az intézmény meglévő sporteredményeinek tükrében továbbfejlessze és megteremtse azokat a XXI. századhoz méltó feltételeket, melyekkel biztosítja az intézmény hallgatói részére a szabadidős, illetőleg versenyszerű sportolási lehetőségeket, a sportágválasztás sokszínűségét kínálva számukra.

A 2022-es tanév kezdésekor felmenő rendszerben bevezetésre kerül a kötelező testnevelés óra, melynek feltételeit az egyetem szintén biztosítani kívánja. A kötelező testnevelés órák felvehetőségének, az órák teljesítésének lehetőségét az egyetem a saját létesítményein belül, illetve külső együttműködésekkel tervezi. Szempont a szélesebb kínálat megteremtése mellett, hogy a hallgatók tanulmányaik mellett, felvehessék és folytathassák sporttevékenységüket. Az egyetem számára fontos a jövőben is az egyetem sportolóinak sikere, melyet minden hallgató közös sikerként értékel. 

Az aláírást megelőzően az egyetem rektora Deutsch Tamással a Sportegyesületek Országos Szövetségének elnökét tájékoztatta az egyetem sporttevékenysége és sportfejlesztésének részleteiről melynek eredményeként készült el az együttműködési megállapodás.

Deutsch Tamás kiemelte, hogy az együttműködés a két érdekelt között az első és modellértékű megállapodás kíván lenni, mely közös érdeket szolgálva az egyetem, az egyesületek, a sportolók és a hallgatók érdekeinek megfelelően került kialakításra.

A szakmai együttműködések feltételeinek kialakításában az egyetem az aláíró egyesületekkel közvetlenül alakítja ki kapcsolatát.

Az egyetem sportstratégiájának tervezésénél, jövőbeni feladatként kapott helyet a Károli SC Egyesület létrehozása is, mely az egyetem jelenleg még széttagolt sporttevékenységét összehangolva a sportegyesület keretein belül egységes formában összehangolva valósulna meg.

A Károli Gáspár Református Egyetem és az érintette felek között az együttműködési megállapodás ünnepélyes aláírására 2022. június 27-én, a 10 órakor kezdődő sajtótájékoztató keretében a Reviczky utca 6. épület aulájában kerül sor

Forrás: KRE Közkapcsolati és Kommunikációs Főigazgatóság
A kép forrása: pixabay.com

Iratkozzon fel hírlevelünkre