A Sátán Egyháza is részt vett volna a Pride hónap egyik programján Amerikában

Az idahói Sátán Egyháza végül nem vett részt a Pride hónap egyik programján, miután kiderült: az esemény többi szponzora sem szeretne egy velük közös rendezvényt támogatni. Az egyház egyébként egy családi program keretében keresztényeknek rendezett volna kikeresztelkedési szertartásokat.

„Nagy izgalommal jelentjük be, hogy részt veszünk a Coeur D’Alene-i Pride a parkban rendezvényen június 11-én, szombaton 10-től 15 óráig” – ez volt olvasható az amerikai Sátán Egyháza egy – azóta törölt – Facebook-bejegyzésében. „Lesznek termékeink, amiket meg lehet vásárolni, támogatjuk a közösséget, és lesz lehetőség kikeresztelkedésre!

Ne feledjétek, a Sátán szeret titeket.”

 A „családbarátként” reklámozott Pride a parkban eseményt az Észak-Idahó-i Pride Szövetség (North Idaho Pride Alliance ) szervezte múlt szombaton az Idahó-i Coeur d’Alene-ben. A Sátán Egyháza eredetileg az Amerikai Polgári Szabadságjogok Uniójához (ACLU), a Minden város a fegyverbiztonságért és az Állampolgárok Klímalobbija (Citizens’ Climate Lobby) szervezetekhez, az Ökumenikus Katolikus Közösségi Egyházhoz (Ecumenical Catholic Communion Church), az Idaho állami 1. körzeti rendőrségéhez és egy magánkönyvtárhoz csatlakozott volna az esemény támogatójaként.

Az egyház végül mégsem vett részt a rendezvényen. Az eset kapcsán az Észak-Idahó-i Pride Szövetség a következőt nyilatkozta:

„Saját döntésük volt, hogy végül nem vesznek részt az eseményen a Pride parkban”.

Ekkor az okokról még nem nyilatkoztak. Később Lucien Greaves, a Sátán Egyházának szóvivője a Fox Newsnak elmondta, azért döntöttek így mert „rengeteg fenyegetést és bántalmazó üzenetet kaptak a részvételükkel kapcsolatban”. Hozzátette, a legfőbb ok az volt, hogy sok másik támogató nem örült neki, hogy a Sátán Egyháza is jelen van a rendezvényen.

„Néhány szervezet nem akarta szponzorálni a LGBTQ-közösséget úgy, hogy a Sátán Egyháza is a támogatók között van” – folytatta Greaves. „Inkább támogatni szerettük volna a Pride-ot, mint konfliktust gerjeszteni, ezért úgy döntöttünk, inkább magunktól visszalépünk. Nem kényszerítjük arra a szervezőket, hogy elengedjék a szponzoraikat azért, mert kiállnak az elfogadás mellett” – magyarázta.

A kikeresztelkedés – ami a Pride a parkban egyik eseménye lett volna – „egy lehetőség azoknak, akik úgy érzik, beleegyezésük nélkül lettek megkeresztelve. A rituálé célja, hogy testi felszabadulást és katarzist hozzon azoknak, akik akaratuk ellenére vallási nevelésben részesültek” – fogalmazta meg az austini Sátán Egyháza.

Címlapkép forrása: V4NA

Iratkozzon fel hírlevelünkre