„Közöttetek van” – evangélikus fesztivál Gyulán

Elindult a regisztráció és jegyvásárlás a Magyarországi Evangélikus Egyház legnagyobb ifjúsági eseményére, a Szélrózsára. A július közepén Gyulán megrendezésre kerülő találkozó négy év kihagyás után várja ismét az érdeklőket. Az áhítatok, előadások, kerekasztal-beszélgetések, koncertek mellett sportversenyek, ügyességi és szellemi játékok, kézműves foglalkozások biztosítják a fesztiválhangulatot. Minden Szélrózsa találkozónak saját mottója van, idén a „Közöttetek van” üzenetre épül.

Nagy-nagy előkészületekkel futottak neki az idei fesztiválnak a szervezők. Február 28-án már elindult a Szélrózsa Roadshow, melynek keretében az ország evangélikus középiskoláiba látogattak el a szervezőcsapat egy-egy különítményével, hogy minél több diák ismerkedjen meg a találkozóval. Először a bonyhádi, a kőszegi és a fasori gimnáziumban voltak jelen.

Részt vettek az iskolai áhítatokon, majd egész nap az iskolában standoltak, hogy az, aki még nem volt a találkozón, vagy az, aki már volt és kíváncsi arra mit tartogat az idei fesztivál, minden szélrózsás kérdésre választ kapjon.

A Szélrózsa evangélikus ifjúsági találkozóra június 19-ig lehet elővételben jegyet vásárolni.

A július 13. és 17. között Gyulán megrendezésre kerülő fesztivál négy év kihagyás után vár ismét minden érdeklődőt.

Mint az esemény honlapján írják, izgalommal, tárt karokkal és nagy-nagy szeretettel várnak mindenkit – ismerve vagy (még) ismeretlenül, egyedül vagy barátokkal, akárhogyan is – az újabb evangélikus találkozóra, ahol mindenki megtapasztalhatja, mit jelentenek Jézus szavai: „…az Isten országa közöttetek van!” (Lk 17,21)

A június 19-ig tartó online regisztrációs időszakban

– a napi gyermekjegy (4–14 éves korig)* ára 2500 Ft,

– a középiskolás jegy (14–18 éves korig)** ára 3000 Ft,

– a felnőttjegy (18 éves kor felett) ára 4000 Ft,

– a heti gyermekjegy (4–14 éves korig)* ára 8000 Ft,

– a középiskolások jegye (14–18 éves korig)** 11 000 Ft, és

– a felnőttjegy (18 éves kor felett) ára 14 000 Ft.

Az online regisztrációs felület itt érhető el.

Az étkezési lehetőségekkel és a Szélrózsa-vonattal kapcsolatban további információ a regisztrációs felületen találhatók. Az ingyenes sátrazási lehetőség igénybevételét is ezen a felületen lehet jelezni, idén azonban nincs lehetőség fizetős szálláshely foglalására a regisztráció keretében, mindenkinek egyénileg kell intéznie.

A következő hetekben a találkozó programjai is folyamatosan feltöltésre kerülnek a Szélrózsa honlapján.

A találkozó a Magyarországi Evangélikus Egyház ifjúsági fesztiválja, sokak számára minden második évben a nyár fénypontja.

„Ha voltál már Szélrózsán, tudod, mit jelent, ha pedig még nem, akkor bátorítunk, hogy adj egy esélyt a találkozónak, mert ha nyitott szívvel érkezel, nagy eséllyel maradandó, meghatározó élményekkel mész majd haza! Várunk július közepén Gyulán!”

(Forrás, címlapkép: szelrozsatalalkozo.hu)

Iratkozzon fel hírlevelünkre