Ferenc pápa is elítéli az abortuszt: „Az élet Isten ajándéka”

Ferenc pápa egy Rómában tartott életpárti tünetetésen beszélt arról, hogy a meg nem született gyermekek Isten szent ajándékai. A katolikus egyházfő élesen bírálta azt a kultúrát, amelyben minden eldobható, helyettesíthető, s amely így indokoltnak tartja az abortuszt is.

Ferenc pápa nemrég beszélt a megfogant élet értékéről egy életpárti megmozduláson Rómában. Véleménye szerint az a kultúra, amely mindent – még az életet is – eldobhatónak gondolja, tévúton jár. 

„Ne felejtsük el, hogy az élet Isten ajándéka!”

– fogalmazott a katolikus egyházfő. Ferenc pápa szavai szerint az élet “mindig szent és sérthetetlen, és nem tudjuk elhallgattatni a lelkiismeret hangját.”

Véleménye szerint az elmúlt években a kultúránk elindult egy olyan irányba, amely mindent úgy tekint, mint valami rendelkezésünkre álló javat, ami felett mi döntünk. Azt gondoljuk, hogy a mi irányításunk alá esik minden, s hogy befolyásolhatjuk a szülést, születést és a halált is. Mintha mindez csupán a mi egyéni választásaink következménye lenne.

A pápa dicsérte az életvédők elkötelezettségét és köszönetet mondott nekik munkájukért. Megköszönte nem csupán a meg nem született gyermekek életének védelmét, de azt is, hogy megpróbálják csökkenteni az utóbbi időben egyre fokozódó nyomást, amely azokra az egészségügyi dolgozókra nehezedik, akik lelkiismereti okokból nem végeznek abortuszt.

Ferenc pápa emellett gyermekvállalásra buzdította a családokat, mivel a születések száma világszerte csökken, miközben a globális hatalmak az abortuszok egyre szélesebb körű kiterjesztését próbálják elérni. „A gyermekvállalás mindig kockázatos, akár természetes módon, akár örökbefogadás útján történik” – fogalmazott még januárban az egyházfő, hozzátéve, hogy “kockázatosabb, ha nem vállaljuk a gyermekeket. Kockázatosabb megtagadni az apaságot vagy az anyaságot, akár valódi, akár lelki értelemben vett szülőségről beszélünk.”

Forrás: Lifenews.com

Iratkozzon fel hírlevelünkre